moćni nigerijac

Dinamo predstavio svoje najveće zimsko pojačanje: Radi se o izuzetnom igraču...

29.01.2019 u 16:37

Bionic
Reading

Iyayi Atiemwen kojeg su navijači Gorice zvali 'Beli' predstavljen je kao pojačanje Dinama ovog utorka, a sportski direktor Marijan Vlak naglasio je da se radi o igraču koji će donijeti kvalitetu u napadački dio ekipe...

Vjeruje se da je Dinamo platio Gorici čak tri milijuna eura ovog mladog 23-godišnjeg ofenzivnog Nigerijca, igrača koji je u izboru 'Kapetani biraju' umalo proglašen nogometaš godine u HT Prvoj ligi, nakon što je u 17 prvenstvenih službenih utakmica postigao devet pogodaka i upisao četiri asistencije.

  • +3
HT Prva liga, 16. kolo: Dinamo - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Atiemwen ne ide nikud na posudbu ovog proljeća i ostat će na raspolaganju Nenadu Bjelici koji je ostao bez prodanog Marija Budimira pa će biti zanimljivo vidjeti što može pokazati u nokaut fazi Europske lige protiv češke Viktorije.

'Smatram da se radi o izuzetnom igraču koji je Goricu doveo na jedan viši nivo. Gorica je bila hit u jesenskom dijelu prvenstva. Mi smo o Atiemwenu razmišljali još prošle sezone dok je u 2. HNL nastupao za Goricu kad je bio bitan kotačić u ekipi. To je potvrdio nastupima ove sezone u 1. HNL, i to nam je bila samo potvrda i signal da krenemo u realizaciju. Vjerujem da će opravdati svoj dolazak i da ćemo dobiti dodatnu kvalitetu u momčadi,' izjavio je sportski direktor Marijan Vlak na predstavljanju.

'Zahvalio bih klubu HNK Gorica na dobroj polusezoni. Isto tako hvala Dinamu, vodećem klubu u Hrvatskoj. Dat ću sve od sebe, vjerujem da ću se dobro slagati s igračima i trenerima. Želim igrati i dokazati se. Mislim da svaki igrač želi igrati za Dinamo i sretan sam što sam ovdje,' rekao je pak Iyayi Atiemwen, poznat pod nadimkom 'Beli'.