prijelazni rok još traje

Dinamo potpisao 'kapitalca' od milijun i pol eura, Sammir 'modrima' više nije zanimljiv

18.06.2018 u 21:03

Bionic
Reading

Na Maksimiru su započele pripreme za novu sezonu, a prvog dana okupljana potvrđeno je kako će 'modri' dres nositi zvučno pojačanje. Za Dinamo je potpisao povremeni hrvatski reprezentativac Marin Leovac (29), bivši lijevi bek Rijeke, Austrije Beč i PAOK-a

'Sretan sam i ponosan što sam potpisao ugovor s Dinamom. Klub je vratio trofej prvenstva i Kupa na Maksimir prije nepunih mjesec dana i pokazao ozbiljne namjere za nadolazeći period. Dinamo je kvalitetna ekipa s kvalitetnim stožerom i čast mi je biti dio momčadi koja ove godine ima cilj ne samo nastaviti s uspjesima na domaćem planu nego postići dobre rezultate i u Europi', rekao je za službene stranice Dinama Marin Leovac (29) i nastavio:

'Pola godine sam igrao u Austriji Beč koju je vodio trener Nenad Bjelica tako da sam dobro upoznat s njegovim radom. Vjerujem da su pred Dinamom brojni uspjesi ove sezone, a ja ću dati sve od sebe da zahvalim klubu na povjerenju i da opravdam svoj dolazak.'

Dinamo je već neko vrijeme pokušavao potpisati Leovca koji je rođen u BiH, u Jajcu, a nogometom se počeo baviti u Austriji. Od 2002. do 2013. igrao je za bečku Austriju iz koje je stigao u Rijeku za 300.000 eura. U ljeto 2015. potpisuje za grčki PAOK, a visina tog transfera bila je oko 1,3 milijuna eura. U Grčkoj je odigrao dvije dobre sezone, a prošlu je završio u Rijeci na posudbi... Ugovor s PAOK-om mu je istekao pa Dinamo za njega nije platio nikakvu odštetu, a nisu ni poznati detalji njegovog ugovora, kako vremenski tako i financijski. No, ako je vjerovati procjeni Transfermarkta, Marin Leovac u ovom trenutku vrijedi milijun i pol eura.

  • +21
Hrvatski kup, finale: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U isto vrijeme je riješena i jedna velika dilema, čelnici Dinama definitivno su odustali od Sammira! Brazilac s hrvatskom putovnicom je navodno još prošlog tjedna prošao liječničke preglede, ali na Maksimiru su odlučili kako im ipak nije potreban te će Filho potražiti neki drugi klub. Nisu pomogle ni 'konzultacije' s 'velikm gazdom' Zdravkom Mamićem u Međugorju, Sammir definitivno neće po treći put navući modri dres.

Umjesto njega čeka se potpis Lovre Majera koji bi, barem se tako neslužbeno najavljuje, trebao preuzeti dres s brojem 10 na leđima. Njega od Dinama dijeli samo liječnički pregled, u utorak ili srijedu Majer bi i službeno trebao biti predstavljen.