OBLJETNIČKI SPIN

Dinamo ponovno mijenja svoje ime

19.12.2010 u 19:54

Bionic
Reading

U srijedu će se u Maksimiru održati redovita sjednica Skupštine NK Dinamo, a na dnevnom redu će biti prijedlog Izvršnog odbora da se klubu promijeni prefiks

Od 14. veljače 2000. godine klub se zove NK Dinamo, a taj će naziv biti aktualan do 26. travnja godine koja je pred nama. Tada će promijeniti naziv, a ta će se odluka donijeti u srijedu.

Kako je Dinamo čvrsto naumio svoje početke vezati uz 1911. i HŠK Građanski, u klubu su odlučili dati dodatnu težinu tom stavu te klub i službeno nazvati Građanski nogometni klub Dinamo. Tako će NK postati GNK, a odluka Skupštine aktivirat će se na samu obljetnicu, otkada će novi prefiks, odnosno ime, ući u službenu upotrebu.

Promjena nije epohalna i, vidi čuda u Maksimiru, vjerojatno neće izazvati bunt i nezadovoljstvo. Klub je u zadnjih 20 godina tri puta mijenjao ime i svaka promjena bila je burna. Ovdje je više riječ o kozmetičkoj izmjeni i u srijedu čak neće biti ni u fokusu zbivanja.

Tako klub koji je 1998. proslavio 95 godina, 2005. pak puhao u 60 svjećica, u 2011. sprema svoje postojanje zaokružiti na sto godina.