'modri' izgledaju odlično

Dinamo pokazao svima zašto će ga biti strašno teško skinuti s trona HT Prve lige

14.07.2019 u 09:47

Bionic
Reading

Tjedan dana uoči početka nove sezone HT Prve lige nogometaši Dinama u dvoboju Superkupa protiv Rijeke pokazali su da će i bez Danija Olma biti dominantna sila na domaćim travnjacima...

Bjeličina momčad uspješno je položila prvi ispit u novoj sezoni i potvrdila da je apsolutni favorit za osvajanje titule u HT Prvoj ligi.

  • +17
Hrvatski nogometni Superkup 2019: Dinamo - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

U dvoboju Superkupa protiv Rijeke na Maksimiru Dinamo je dominirao od prve do posljednje minute i nije dopustio gostima da se razmašu pred Livakovićevim golom čak i s igračem manje.

Ono što sigurno veseli navijače 'modrih' je taktička zrelost momčadi koja se nije izgubila tijekom ljetne pauze, kao i dobra igra po bokovima.

'Kada vam druga najbolja momčad u prvenstvu ne pukne po golu do 80. minute onda morate biti zadovoljni,' zadovoljno je zaključio Nenad Bjelica.

Iako će se Dinamov trener morati odreći Danija Olma koji će klubu donijeti pregršt milijuna ovog ljeta, ostatak momčadi pokazao je da može vladati domaćim nogometu, a posebno se istaknuo Amer Gojak koji je prekrasnim golom riješio susret.

Dinamo zbog zarade na Španjolcu ovog ljeta nema potrebe prodavati ostatak prošlog ljeta okupljene šampionske momčadi, a čak i ako Livaković bude prodan, njegovi zamjenici ne bi uz ovakvu igru trebali imati problema sačuvati svoju mrežu.

Tako je Dinamo nakon titule prvaka Kekove Rijeke 2017. godine ponovo ušao u doba čvrste vladavine hrvatskim nogometom, a trebat će zaista veliki trud da mu se oduzme treća titula u nizu koju će početi ganjati sljedećeg petka, kada u 1. kolu HT Prve lige igra protiv Lokomotive.

Za Bjelicu će pak ova sezona biti izuzetno bitna, jer ne želi da mu se ponovi isto što i u Austriji iz Beča, kada je nakon fantastično odrađene godine momčad potonula i nije više iz nje mogao izvući slične rezultate. U Dinamu je napravio još bolju selekciju igrača i to se ne bi smjelo ponoviti...