SPEKTAKL U DOMU SPORTOVA

Dinamo pobjedom čestitao 'medvjedima' rođendan

17.12.2011 u 17:15

Bionic
Reading

Veliki spektakl vidjeli su ljubitelji hokeja na ledu u subotu u Ledenoj dvorani Doma sportova. Medveščak je ugostio veliki Dinamo iz Moskve i odigrao utakmicu koja je ujedno označila i vrhunac proslave 50. rođendana zagrebačkih 'medvjeda'

Što su obećali dan uoči utakmice protiv Medveščaka, to su hokejaši moskovskog Dinama i ispunili u subotu popodne. Rusi su u Zagreb stigli na poziv 'medvjeda', na proslavu 50. rođendana Medveščaka, te odigrali utakmicu u kojoj su ljubitelji hokeja na ledu zaista mogli uživati.

Dinamo Moskva jedan je od najboljih ruskih klubova, skup strašnih pojedinaca vrijednih nekoliko desetaka milijuna eura, kojima aktualni Medveščak realno nije kompetitivan. U svakom potezu gostiju vidjela se klasa, lakoća driblinga i klizanja, a dojam je da bi ti isti ruski hokejaši u jednoj ozbiljnoj natjecateljskoj utakmici dobili 'medvjede' s razlikom koju bi god htjeli. No kako je ovo bila prijateljska, slavljenička utakmica, tako ni Rusi nisu igrali punom snagom, nego tek toliko koliko im je bilo potrebno da sigurno pobijede, a ne ponize domaćina.

Puna Ledena dvorana Doma sportova vidjela je tako tri domaća pogotka u režiji trostrukog strijelca Franka Banhama, nekad čak i igrača moskovskog Dinama, i Pascala Morencya, te Denisa Mosaljova, Grigorija Šafigulina, Konstantina Volkova, velikog Vjačeslava Kozlova, Sergeja Konkova i Sergeja Soina koji su zabijali Robertu Kristanu i Michaelu Ouzasu.

Bez obzira na ionako očekivani poraz (4:6), navijači i igrači Medveščaka mogu biti itekako zadovoljni prilikom da zaigranju protiv ruskog velikana. Ipak je Dinamo jedan od kandidata za naslov u super jakoj KHL ligi, drugoj po jačini u svijetu...