traži se zadnji vezni

Dinamo po još jedno pojačanje potegnuo na daleki sjever Europe

09.07.2017 u 19:07

Bionic
Reading

Nakon što je propao transfer Malijca Yacoube Sylle zbog zdravstvenih problema, u Dinamu će novog igrača na poziciji zadnjeg veznog potražiti u redovima norveškog Rosenborga...

Sportski direktor Dinama Marijan Vlak ovog se vikenda zaputio na sjever Europe. Cilj puta? Norveški Trondheim... Popularni je Majo, nakon što je 'modrima' propao transfer Yacoube Sylle, krenuo u potragu za novim zadnjim veznim. 'Modrima' se svidio Anders Konradsen (26), a navodno su ga preporučili francuski menadžeri koji su na Maksimir doveli i Syllu. Poveznica je francuski Rennes, Sylla je danas član te momčadi, a Konradsen je tamo igrao od 2012. do 2015. godine.

Anders Konradsen povremeni je norveški reprezentativac, odigrao je do sada sedam utakmica za nacionalnu selekciju, a u momčadi Rosenborga je standardan na poziciji zadnjeg/defenzivnog veznog. Najveća prednost njegovog dolaska na Maksimir je u činjenici da norveško prvenstvo traje već dva mjeseca i da je Konradsen u natjecateljskoj formi. Bio bi to dobar potez s obzirom na činjenicu da u Dinamu jedva čekaju povratak Arijana Ademija.

Autor: youtube

No, Ademi se momčadi može priključiti u listopadu, a pitanje je u kakvom je stanju. Fizičko stanje nije problem, više će mu trebati da se vrati u ritam utakmica i da se uigra s ostatkom momčadi nakon duge pauze.

Anders Konradsen prema Transfermarktu trenutno vrijedi 1.3 milijuna eura, što je gotovo dvostruko manje nego što je tražio ozljedama načeti Sylla... Prošle je sezone Konradsen u momčadi norveškog prvaka odigrao 26 utakmica i zabio četiri gola uz dvije asistencije, a ove je na sličnom učinku, u 13 nastupa zabio je dva gola...