kriza je sve dublja

Dinamo ostaje bez Nenada Bjelice, a prijeti im i odlazak još jedne važne karike koja je obilježila ovogodišnju Ligu prvaka

03.04.2020 u 18:16

Bionic
Reading

Nenad Bjelica će gotovo sigurno napustiti Dinamo, a isto bi se moglo dogoditi i s Kevinom Theophileom-Catherineom koji još nije potpisao novi ugovor

Dinamo još nije uspio riješiti krizu koja je nastala kada su igračima i stručnom stožeru htjeli smanjiti plaću. Problem je navodno nastao jer nitko nije igrače prethodno obavijestio o ovoj promjeni već im se plaću htjelo smanjiti na silu na što nisu pristali. Izgleda da taj problem još nije riješen, ali postoje naznake da će igrači uglavnom ipak popustiti i većina njih će pristati na smanjenje plaće.

Na kraju će se zapravo svi naći na sredini, pa će plaće biti umanjene, ali ne za onoliko koliko su u klubu na prvu mislili. Problem ostaje Nenad Bjelica koji će gotovo sigurno otići jer mu je klub otpustio cijeli stručni stožer kao odmazdu za neposluh kod smanjenje plaća. Tako bi Dinamo mogao već i prije kraja aktualne sezone ostati bez najboljeg trenera koji je bio u klubu od samostalnosti Hrvatske.

Osim njega, prijeti odlazak još jedne jake karike. Kevin Theophile-Catherine je možda već odigrao zadnju utakmicu u Dinamovom dresu. Francuz ima ugovor do kraja lipnja, a on bi mogao biti 'prisilno' produžen do kraja sezone koja bi pak mogla biti produžena zbog koronavirusa i igrati se po ljetu.

Tako barem razmišljaju u UEFA-i i FIFA-i. Kako god završila ova sezona s obzirom na koronavirus i vrijedio njegov ugovor do lipnja ove godine ili do rujna, postoji velika šansa da novi neće potpisati, a možda ni odraditi ovaj do kraja. Theophile je prije koronavirusa razmišljao o tome koja mu je opcija najbolja, a sada su se stvari dodatno zakomplicirale. Ako ne pristane ne smanjenje plaće, lako je moguće da će mu i klub dati slobodne ruke.

Navijači će ga pamtiti kao solidnog stopera koji je često bio najjača karika Dinama, ali i kao čovjeka koji je srušio Dinamove snove suludim laktom protiv Šahtara i tako Dinamo zapravo izbacio iz Europe. Retrospektivno, navijače je vjerojatno i spasio od koronavirusa i spriječio puno goru epidemiološku sliku u Hrvatskoj, pa su osjećaji i u ovom slučaju pomiješani.