tek mu je 17

Dinamo opet ima klinca koji će oduševljavati Europu, a već sada je u rangu igrača od kojeg i Barca očekuje čudo

10.10.2019 u 16:28

Bionic
Reading

I dok Nenad Bjelica sa seniorima snuje o europskom proljeću u Ligi prvaka, jednako dobro u istom natjecanju ali za igrače te dobi, igraju i Dinamovi klinci koje vodi Igor Jovičević

Dinamo je ove godine član Uefine Lige prvaka. Naravno, poput seniora, u tom su natjecanju i Dinamovi 'klinci', koji za razliku od Bjeličine momčadi još uvijek ne znaju za poraz. U prvom su kolu svladali Atalantu, a potom su kod Manchester Cityja izvukli remi te sada dijele prvo mjesto u skupini baš s vršnjacima engleskog kluba.

Taj je uspjeh još jedan rezultat odličnog skautinga ali i rada u Dinamovoj školi nogometa, iz koje svake godine iskoči po nekoliko igrača.

Nakon što se Antonio Marin već donekle afirmirao, i s 18 godina postao dio prve momčadi, njegovim koracima ide i 17-godišnji stoper Joško Gvardiol.

Gvardiol je rođen u siječnju 2002., igra na poziciji stopera, a u Maksimir je stigao sa samo osam godina, i to iz zagrebačkog kluba NK Trešnjevka. O kakvom potencijalu se radi najbolje sugerira činjenica da je kao kadet nastupao za juniorsku momčad GNK Dinamo u ovogodišnjoj UEFA juniorskoj Ligi prvaka.

Njegovu klasu očito su procijenili i na međunardonoj pozornici, pa je uvršten je u izbor Next Generation 2019 britanskog The Guardiana kao jedan od najtalentiranijih igrača na svijetu u svojoj generaciji.

Podsjetimo, posljednjih godina iz Dinamovog dvorišta na toj su se listi nalazila imena i ovih igrača: Ante Ćorića, Davora Lovrena, Antonija Marina...

Na popisu od 60 talenata nalazi se i Barcin dijamant Ansu Fati, Andri Gudjohnsen, sin legendarnog Eidura Gudjohnsena, grčki Ronaldo Shani... a tko je još na tom popisu pogledajte OVDJE.