PLAVI EL DORADO

Dinamo odrađuje posao na talijanskoj granici

20.07.2010 u 10:59

Bionic
Reading

Dinamo je, gotovo je izvjesno nakon 5:1 u Maksimiru, već sada sudionik trećeg pretkola Lige prvaka, ali posao u drugom pretkolu nije gotov. Zbog atmosfere oko kluba, zbog napretka, navijača i klupskog koeficijenta večeras bi protiv Kopra trebali tražiti novu pobjedu

Velimir Zajec večer će provesti u Tirani snimajući idućeg protivnika, dok će Dinamov dvoboj u Novoj Gorici voditi njegovi pomoćnici Mlinarić i Ćuk. Upute su ostavljene i cilj je jasan – izbjeći reprizu sa istog stadiona od prije šest godina.

Tada je Dinamo sa 4:0 u Maksimiru slomio Primorje, a momčad iz Ajdovščine, kao i Koper danas, nisu imali dozvolu za svoj stadion. Ipak, na neutralnom terenu u Gorici deklasirali su opušteni Dinamo, slavili 2:0, a osim toga, upisali i prečku i dva zicera. Niko Kranjčar i njegova ekipa nisu znali što ih je snašlo, pregazila ih je puno slabija momčad.

'Tražim duel igru i agresivnost. Inzistiramo na fizičkoj spremnosti i to će doći do izražaja. Poboljšavamo mnoge sitne detalje u svim fazama igre i očekujemo napredak u igri i rezultatu,' kaže trener Zajec.

Upravo bi trka trebala biti garancija uspjeha jer Slovenci su i u Zagrebu pola sata izgledali kao ozbiljna momčad, a onda su se baterije istrošile. Zadrži li Dinamo visok tempo, Koper gotovo da nema izgleda za pobjedu.

Sportski Park, Nova Gorica, 20.15 sati
moguć sastav: Butina – Etto, Barbarić, Mesarić, Ibanez – Calello, Chago – Badelj, Sammir, Dodo – Slepička.

Za svojim klubom će doći i tristotinjak Bad blue boysa koji su tijekom dvije utakmice u otvaranju sezone pokazali da su spremni na zrelo ponašanje. Naime, Dinamo u Europi ima 'žuti karton i tri upozorenja' i ove sezone neredi većih razmjera imali bi vrlo izvjesnu posljedicu izbacivanja plavih iz europskih kupova.