VARAŽDIN VODIO

Dinamo novom pobjedom potvrdio duplu krunu

25.05.2011 u 22:03

Bionic
Reading

Varaždinci su na uzvrat na svoj stadion doputovali s teškom rezultatskim hendikepom (1:5) iz Maksimira, ali, unatoč porazu od 3:1 (0:1) uspjeli su donekle isprati blijed dojam i pristojno zaokružiti tešku, ali vrlo solidnu sezonu

Ni najveći optimisti uz Dravu nisu računali na veliki preokret i osvajanje kupa, Varaždin niti nakon šestog finala kupa nije uspio upisati prvi trofej u klupskoj povijesti.

Krenulo je dobro za domaćine, kapetan Šafarić iznenadio je uspavanog Kelavu i zabio mu 'kiflu' iz slobodnog udarca koju je vratar Kelavinog renomea morao braniti. Dinamo je ubrzo uspostavio kontrolu, ali do poluvremena nije uspio zabiti. Kovačić je (uz Krklecovu obranu) pogodio gredu, Badelj stativu, ali mreža se nije tresla.


Ipak, natruha senzacije nestala je u 62. minuti kada je Ibanez silovito iz slobodnjaka zabio Krklecu još jedan gol koji vratar mora braniti. Osam minuta poslije Badelj je odličnu igru okrunio golom iz blizine, a isti je recept primijenio i Beqiraj za konačnih 3:1 u 82. minuti.

Utakmica je odigrana u solidnom ambijentu, Dinamov kup proslavilo je i oko 150 navijača koji ne podržavaju bojkot BBB-a. Došlo je i stotinjak pripadnika plave radne zajednice, a najveću pažnju po običaju je privlačio Zdravko Mamić koji je opet vadio novac lokalnim simpatizerima.

Dvoboj su pratili i skauti Arsenala, Evertona, Šahtara, Schalkea, Chieva… Pred klubovima je ljetni prijelazni rok, ali u Dinamu najavljuju kako 'izlaza' neće biti. Barem dok je klub na kolosijeku prema Ligi prvaka.

Dinamo je tako uzeo i 11. Kup Hrvatske, a ta bi utakmica mogla označiti i kraj ere Marija Tota (dvije pobjede, dva remija) u ulozi glavnog trenera. Nakon što su se pozdravili s Halilhodžićem, Dinamo će idućih dana potvrditi novog trenera, a kao najizgledniji kandidat kotira Kruno Jurčić.