T-COM PRVA HNL - 17. KOLO

Dinamo na zimski odmor sa šest bodova prednosti

06.12.2009 u 17:04

Bionic
Reading

U posljednjoj prvenstvenoj utakmici jesenskog dijela T-Com Prve HNL Dinamo je u Čakovcu nadigrao Međimurje, pobijedio sa 4:1 i sa šest bodova prednosti pred druplasiranima, Šibenikom i Cibalijom, otišao na dva i pol mjeseca pauze. Doduše, prije odmora Dinamo će odraditi još utakmice u hrvatskom kupu i Ligi UEFA

MEĐIMURJE - DINAMO 1:4
1:0 Vuka (21')
1:1 Morales (50')
1:2 Slepička (55')
1:3 Kramarić (65')
1:4 Kramarić (81')

Dinamo je u utakmicu krenuo u izmijenjenom sastavu, jer Butina je imao problema s ozljedom, dok su Tomečak i Mandžukić bili na poštedi. Tako je prve minute u seniorskoj ekipi odrađivao 17-godišnji vratar Dominik Picak. Za Dinamo je sve počelo po uobičajenoj 'špranci'. Već od prve minute, kada je prema Banoviću pucao Morales, sve je bilo u znaku zagrebačke momčadi. No, Papadopoulos (u 2. i u 6. minuti) nije uspio svladati domaćeg vratara, a idelanu prigodu imao je i Slepička u 19. minuti. I kako to obično biva, domaćin, koji je mudro čekao grešku renomiranijeg suparnika, iskoristio je jedinu prigodu te u 21. minuti preko Vuke stigao u vodstvo.

Dinamo je i nakon tog gola nastavio napadati, ali volej Moralesa s 15 metara nije bio precizan. Nekoliko minuta kasnije Morales je pucao i iz slobodnjaka, no njegov je udarac završio u naručju Banovića, a kada su se momčadi već spremale za odlazak na odmor, gotovo su Međimurci stigli i do 2:0. Ipak, Plantić se nije najbolje snašao te je Dinamo 'ostao na životu'.

U drugom dijelu, uz promjenu obavljenu ranije (Tomečak je ušao umjesto Badelja), Jurčić je umjesto indisponiranog Grka uveo mladog Kramarića. Iako se taj novitet nije odmah vidio, rezultat se promijenio već u 50. minuti. Morales je odličnim udarcem s 25 metara matirao domaćeg vratara i donio mirnoću 'zlatnima', a u takvom raspoloženju Međimurje ipak ne može parirati Dinamu.

Samo pet minuta nakon izjednačenja, Dinamo je stigao u vodstvo, a asistenti strijelcu Sleipički bili su Etto i Kramarić. Jurčićevo povjerenje mladi Kramarić je opravdao i svojim pogotkom u 65. minuti, kada je i riješeno pitanje pobjednika. Istina, takva prednost otupila je Dinamove napade pa su i domaćini došli 'do zraka', što je rezultiralo sa, doduše neprecizna, tri udarca (Plantić, Eliomar, Georgievski) prema Picaku.

Do kraja utakmice Andrej Kramarić još je jednom potvrdio da ima 'nos za gol'. Pratio je akciju Čeha, koji je lobom preko Banovića pogodio vratnicu, ali Kramarić je bio najbrži i s pola metra ugurao loptu za konačnih 1:4