POZNATA PJESMA

Dinamo na terenu čekaju njegovi Warriorsi

22.10.2009 u 17:55

Bionic
Reading

Osim što im je primarni cilj nogometnog postojanja u protekla dva desetljeća izvoz igrača te što ih prate vrlo ratoborni navijači, Dinamo i Ajax imaju još jednu poveznicu. Na teren istrčavaju praćeni istom pjesmom

Kapetan Kovač i suigrači prilikom ulaska na stadion Amsterdam Arena osjećat će se gotovo kao doma. Istina, vizualno je nizozemsko zdanje neusporedivo ljepše i funkcionalnije, no zvučna kulisa bit će ista.

Do 2007, Dinamo je na Maksimir istrčavao praćen raznim pjesmama, nerijetko je vladala i nepoticajna tišina. Ipak, najčešće je uvod u utakmicu bila prepoznatljiv hit 'Nebo se plavi…'. Sve do prije dvije godine i gostovanja u Amsterdamu, tada je nekome u uho ušla njihova opcija i od idućeg susreta na Maksimiru je zasvirala pjesma s kojom na stadion istrčava Ajax.

Riječ je o temi legendarnog filma 'The Warriors', elektronskoj glazbi laganog tempa koja prilično stimulativno djeluje na atmosferu. Još je u nekoliko navrata te sezone zamijenjena tradicionalnom 'Nebo se plavi…', ali u posljednje vrijeme sviraju isključivo Warriorsi.

Ta pjesma bi se slobodno mogla nazvati sretnom za Dinamo, jer u Amsterdamu ima još impresivniju statistiku nego na svom travnjaku gdje je obično 'gazda'.