Slovenac sve bliže Maksimiru

Dinamo krenuo u totalnu ofenzivu; u dovođenje Matjaža Keka uključena čak i legenda Real Madrida i predsjednik UEFA-e

12.07.2020 u 08:13

Bionic
Reading

Dinamo svim silama pokušava dovesti Matjaža Keka, a već je održan i sastanak u koji su uključeni brojni poznati ljudi iz svijeta nogometa

Matjaž Kek još uvijek nije odlučio dolazi li u Dinamo ili ostaje na klupi slovenske nogometne reprezentacije. Trener koji je s Rijekom napravio povijesni uspjeh i srušio zagrebački sastav koji je godinama dominirao i oteo mu dvostruku krunu, sada je prva želja na listi istog tog Dinama s kojim se nekoć borio.

Kek ne skriva da mu laska poziv iz Maksimira i da bi volio preuzeti 'plave', ali isto tako želi biti korektan i prema Sloveniji koju vodi i s kojom ima važeći ugovor. Situacija nije nimalo jednostavna. Dinamo će do kraja sezone voditi Zoran Mamić, ali nakon toga se on vraća na funkciju sportskog direktora, a na klupu dolazi novi trener.

U Dinamu žele da taj novi trener bude dokazano dobar, a prva želja je Kek. Zato ništa ne žele prepustiti slučaju i zato su pokrenuli pravu diplomatsku ofenzivu u želji da Slovenca dovedu na Maksimir. U pregovore s Kekom uključeni su braća Mamić, predsjednik Rijeke Damir Mišković, legendarni Predrag Mijatović i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, pišu Sportske novosti.

Svi oni su se našli na sastanku kako bi dogovorili Kekov prelazak u Dinamo. Poanta je da se transfer napravi što bezbolnije za slovensku nogometnu reprezentaciju. Jasno je da Kek želi doći i da bi 'plavi' rado njemu prepustili kormilo, ali još nije postignut dogovor. Pregovori su u tijeku, a s obzirom na to da se umiješao i predsjednik UEFA-e, čini se da bi se Kek mogao uskoro vratiti u HT Prvu ligu, ovoga puta na Maksimir.