TEŠKO NA MAKSIMIRU

Dinamo jedva slomio Slaven, ali je doživio i veliki šok uoči derbija na Rujevici

04.03.2018 u 17:03

Bionic
Reading

U prvoj nedjeljnoj utakmici, na Maksimiru je Dinamo svladao Slaven Belupo 1:0, a jedini pogotak zabio je Mario Gavranović

Dinamo je i treći puta ove sezone u prvenstvu srušio Slaven, ali kao ni u prijašnja dva dvoboja tako ni ovoga puta nije bilo lako. 'Modri' nisu oduševili, ali su cilj ostvarili, osvojili tri boda te sigurno koračaju prema naslovu prvaka.

Prvo treba pohvaliti sve one koji su zaduženi za maksimirski travnjak, jer je on bio u jako dobrom stanju s obzirom kakvi su vremenski uvjeti vladali u Hrvatskoj zadnjih desetak dana zbog čega je već bilo odgođeno nekoliko utakmica.

Što se tiče nogometa, malobrojni gledatelji na tribinama (njih 637) nisu mogli uživati u nekakvoj veličanstvenoj predstavi. Slaven se postavio čvrsto, Dinamo imao posjed, ali ne i prilike.

  • +22
Dinamo - Slaven Belupo, 24. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Možda bi sve bilo drugačije da je sudac imao hrabrosti u 18. minuti pokazati na bijelu točku kada je lopta u ruku pogodila Katića, ali nije se oglasio pa će se ta situacija naći pred 'Okom sokolovim', jer ostaje dojam da su tu 'modri' oštećeni.

Iz prvih 45 minuta, osim par neuspješnih pokušaja domaćih nogmeta iz daljine, treba izdvojiti trenutak iz 36. minute. Soudani je morao napustiti teren zbog ozljede noge te će se nakon pregleda znati koliko je ozbiljno odnosno hoće li 'Mr. Derby' biti spreman za ogled protiv Rijeke na Rujevici (srijeda). Veliki je to šok za 'modre' jer svi znamo koliko alžirski napadač vrijedi za zagrebačku momčad.

U nastavku se Dinamu odmah otvorilo. Ruben Sosa je ubacio u 50. minuti, a Gavranović između dvojice viših igrača Slavena sa šest metara poentirao glavom. Zaista nevjerojatna dekoncentracija zadnje linije 'farmaceuta' koju je kaznio golgeter 'modrih' za svoj prvijenac u maksimirskom sastavu.

Dinamo – Slaven Belupo 1:0. Gavranović 50' Izvor: Društvene mreže

Poslije pogotka Dinamo je naizgled rutinski kontrolirao situaciju na terenu, držao posjed lopte i čekao da prođe vrijeme, a to mu se skoro osvetilo.

Prvo je Puclinov pokušaj u 77. prošao pokraj vratnice, a zatim je u 88., poslije pogreške Livakovića, Musa prebacio prazna vrata pa su tako gosti, nakon što su kolo ranije šokirali Hajduka na Poljudu (0:1), propustili prirediti novu veliku senzaciju u prvenstvu.

Dinamo – Slaven Belupo 1:0. 24. kolo 2017./18. (izjave) Izvor: Društvene mreže

Novom pobjedom Dinamo je došao do 56 bodova,  pobjegao drugoplasiranom Hajduku na devet bodova (i još ima utakmicu manje), a Slaven je trenutačno peti s 28 bodova, ali konkurencija koja ga prati ima i po dva susreta manje.

Dinamo – Slaven Belupo 1:0. 24. kolo 2017./18. (sažetak) Izvor: Društvene mreže