NESLAVNA POZICIJA

Dinamo jedini bez gola i boda, Leko među grubijanima

20.10.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Nakon polovice natjecanja po skupinama nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je jedini klub bez postignutog gola i osvojenog boda

Bez bodova su i Villarreal te Otelul Galati, no oni su barem postigli po jedan gol. Osim 'modrih' suparničku mrežu nije zatresao niti Genk, no belgijski sastav je osvojio jedan bod odigravši u prvom kolu 0:0 protiv Valencije.

Nakon prva tri kola maksimalan učinak ima jedino Real Madrid koji je osvojio devet bodova uz razliku pogodaka 8:0. Po sedam bodova imaju Bayern, Benfica, Chelsea, Arsenal, Milan i Barcelona.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela natjecanja je ciparski APOEL koji je u skupini s pobjednicima tri od zadnja četiri izdanja Kupa Uefa/Europske lige, Portom, Šahtarom i Zenitom na prvom mjestu. U prva tri kola APOEL je upisao pobjedu (Zenit) i dva remija na gostovanjima kod Porta (1:1) i Šahtara (1:1).

Na polovici natjecanja listu strijelaca predvodi napadač moskovskog CSKA-a Seydou Doumbia s četiri gola, dok su po tri zabili Roman Širkov (Zenit), David Villa (Barcelona) i Alexander Frei (Basel). Najviše asistencija ima veznjak Benfice Nicolás Gaitán, tri.

Dinamovac Jerko Leko je među najgrubljim igračima dosadašnjeg dijela natjecanja sa 10 načinjenih prekršaja. Više od njega imaju samo Stefan Kiessling iz Bayer Leverkusena (14), Didier Zokora iz Trabzonspora (14), Liviu Antal iz Otelul Galatija (12), te Benoit Pedretti iz Lillea (11). Hrvatski prvak je ukupno načinio 47 prekršaja, što ga svrstava na deveto mjesto. Najviše prekršaja načinio je Bayern (59), a najmanje Manchester United (23).

Po broju udaraca u okvir suparničkog gola Dinamo je na 23. mjestu od 32 kluba s ukupno 12 udaraca. Na vrhu je Chelsea (32), a na začelju Napoli (4). Po broju kornera 'modri' su na solidnom 13. mjestu sa 17 udaraca iz kuta, dok je rumunjski Otelul u tri utakmice imao samo šest kornera. Na prvom mjestu je Barcelona sa 29 kornera.