TKO JE KOGA IZDAO

Dinamo je prevario Robija, hoće li Zvezda?

10.12.2010 u 08:26

Bionic
Reading

Robert Prosinečki je novi trener Crvene zvezde, kluba u kojem je kao igrač stigao do najvećih uspjeha svoje karijere. Ima nekih u Hrvatskoj koji su mu zamjerili povratak u Beograd, no Žuti nije imao loših iskustava sa srpskim klubom, što se ne bi reklo za vrijeme provedeno u Dinamu

U komentarima ispod tekstova o Prosinečkom ima raznih mišljenja. Većina mu ne zamjera na odluci koju je donio, jer u Srbiji zarađuju i hrvatski gospodarstvenici, glumci i glazbenici, ali ima i onih drugih.

Evo nekih komentara koji su bili protiv odlaska bivšeg hrvatskog reprezentativca u redove Zvezde.

'Decembarski, molim te da više nikad ne spominješ ime Hrvatske i Dinama. Opet si izdao svoju domovinu kao i 90-ih, pa smo ti oprostili. Pa zar opet?' ili 'Mafija i lopovi nemaju vjeru i naciju! Samo lovu! Tako da ih boli dupe tko će ih mrziti, pljuvati, očajavati! Oni imaju svoj cilj!' ili 'Nije u novcima sve i zato NE potpisuj, jer ti mržnja prema tebi ne treba. Potpiši za bilo koga, samo za Srbe ne.'

No Prosinečkog nikad nije zanimala politika, a u Zvezdu ga je otjerao Dinamo, odnosno Miroslav Blažević. Karijeru u 'modrom' dresu počeo je u sezoni 1986/1987, a Ćiro ga je samo dva puta stavio u prvu momčad i potom napravio najveću grešku u svojoj trenerskoj karijeri, kazavši da će pojesti svoju trenersku diplomu ako Prosinečki postane igrač. Nakon toga se Prosinečki 1987. preselio u Crvenu zvezdu, gdje je proveo četiri sezone, a njihova kruna je bila 1991. godina, kad je predvodio klub do naslova europskog prvaka.

U ljeto 1997. Prosinečki se vratio u Maksimir. Tadašnja Croatia je pod vodstvom Prosinečkog osvajala naslove hrvatskog prvaka, ali i dva puta igrala u skupinama Lige prvaka. Zahvala Dinamovih čelnika je bila takva da su Prosinečkom ostali dužni 750 tisuća eura. Toliko o odnosu hrvatskog kluba prema legendi.

Prvo su ga odbacili kao neperspektivnog, a zatim mu nisu isplatili obećano i zarađeno na terenu. Hoće li se Zvezda na sličan način ponijeti prema Prosinečkom, tek će se vidjeti.