opasno po zdravlje

Dinamo je doznao izuzetno važnu vijest; UEFA se na kraju ipak smilovala i pomaknula termin uzvratne utakmice na Cipru

23.07.2021 u 15:49

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Dinamo je objavio da je došlo do promjene satnice uzvratne utakmice 2. pretkola Lige prvaka protiv ciparske Omonije, koja je na rasporedu u Nikoziji u utorak, 27. srpnja

U utorak je Dinamo u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka na Maksimiru svladao Omoniju 2:0. Vodeći gol za Dinamo zabio je Lovro Majer u 65. minuti, a u 81. minuti je na njegov ubačaj za 2:0 glavom pogodio Kristijan Jakić.

Solidna je to prednost 'modrih' uoči uzvrata koji je na rasporedu u utorak, 27. srpnja. No, trener Damir Krznar na toj utakmici gotovo sigurno neće moći računati na ozlijeđenog kapetana Arijana Ademija, dok bi Luka Ivanušec - koji je također prisilno morao napustiti teren na utakmici s Omonijom - trebao biti spreman.

No, postojao je jedan veliki problem, a to je termin odigravanja utakmice. UEFA je uzvratni susret Omonije i Dinama prvo zakazala za 17 sati po lokalnom vremenu, no na kraju se ipak smilovala i poslušala molbu klubova da se utakmica pomakne na kasniji termin.

Razlog promjene satnice je velika vrućina koja bi vladala da je utakmica igrana u 17 sati po lokalnom vremenu. Temperature bi sljedećeg tjedna u terminu odigravanja utakmice na Cipru trebale ići i preko 40 stupnjeva Celzijusa, pa je pitanje koliko će uopće pomoći ovo pomicanje za samo sat vremena.

  • +45
Dinamo - Omonia, 2. pretkolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prognoze kazuju kako bi za vrijeme utakmice u Nicosiji temperatura trebala biti od 36 do 38 stupnjeva, a to bi moglo biti kobno za zdravlje nogometaša, bez obzira na pomaknuti termin...

No, koliko se u stvari UEFA smilovala Omoniji i Dinamu? Toliko da će se utakmica umjesto u prvotnom terminu (17 sati) igrati od 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 18 sati po hrvatskom vremenu.

Pobjednik ovog para u 3. pretkolu Lige prvaka će igrati protiv boljeg iz dvoboja između varšavske Legije i estonske Flore.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.