1:0 ZA MADRIĐANE

Dinamo izgubio, ali dobro namučio Real

14.09.2011 u 22:29

Bionic
Reading

Dinamo je dočekao i taj dan, nakon 12 godina zaigrao je u Ligi prvaka, a prvi suparnik mu je bio madridski Real. Iako je većina uoči utakmice strahovala od debakla, Jurčićevi igrači odigrali su hrabru, na trenutke čak i ravnopravnu utakmicu, ali su na kraju ipak morali čestitati 'crvenom' Realu na pobjedi 1:0

Dinamo je u utakmicu ušao hrabro, baš kao što je trener Jurčić tražio od svojih igrača, da već na samom početku pokuša iznenaditi uglednog gosta. U prvoj minuti Badelj je proigrao Rukavinu, lopta je otišla u korner, a nakon ubačaja iz kuta Badeljev udarac preletio je gol.

Bio je to posredni impuls i potvrda da Dinamo može igrati protiv Reala. Naravno, bilo je iluzorno očekivati da će Real ostati šokiran ovakvim Dinamovim ulaskom u utakmicu, te su Madriđani uzvratili preko Ronalda. Bila je to potvrda da ćemo gledati zanimljivu utakmicu. Redale su se prilike, istina, više pred Kelavinim golom, ali ni 'modri' nisu bili bezazleni.

Dinamov je golman imao dosta posla, a da njega nije bilo na golu, možda bi rezultat na poluvremenu bio drugačiji. Naime, Kelava je u 29. minuti spasio dvije idealne prilike gostiju. Pucali su Di Maria i Özil, ali ostalo je 0:0.

Dinamo je idealnu priliku za vodstvo imao u 33. minuti, no nakon što je izletio sam pred Casillasa, Ante Rukavina je bio nespretan, pa su tribine mogle samo uzdahnuti.

Drugo poluvrijeme otvoreno je prigodom Dinama, no nakon ubačaja Rukavine Callelo nije bio niti sretan niti spretan. Real je tada ubacio u brzinu više, povezao nekoliko akcija, a u 53. minuti stigao je do vodstva. Ronaldo je dobro povukao po lijevoj strani, dodao u sredinu do Özila, Nijemac je produžio loptu do Di Marije, koji je s desne strane pogodio lijevi kut Kelavinog gola. Bila je to prekretnica utakmice. Real je počeo igrati opušteno, tribine su pomalo utihnule, a Jurčićevi igrači kao da su izgubili vjeru u sebe.

I kad već nisu mogli dinamovci isprovocirati Ronalda, uspjeli su navijači, koji su se skandirali njegovom velikom suparniku, Leu Messiju. Naravno, Portugalac je na to reagirao ironičnim podizanjem palca, a publika je vidjevši da ga to iritira sve češće skandirala ime velikog Argentinca.

Nakon 15-minutnog oporavka Dinamo se ipak vratio u utakmicu, ali ni Pokrivač, koji je ušao u drugom dijelu, ni Badelj nisu uspjeli uputiti konkretniji udarac. U 73. minuti stigla je i dodatna pomoć: sudac Moen pokazao je Marcelu drugi žuti karton zbog simuliranja prekršaja. Prve dvije prigode, iako u igračkom manjku, pripale su gostima. Sva je sreća što je Kelava bio raspoložen.

Uveo je Jurčić u igru Beqiraja i Šituma, ali rezultatske promjene nije bilo te su 'modri' prvi put otkada igraju u Ligi prvaka doživjeli poraz u prvom kolu natjecanja po skupinama.