POZNATO?

Dinamo izgubio, a ni pobjeda ne bi pomogla

16.12.2009 u 20:50

Bionic
Reading

Ni nakon 40 godina Dinamo neće prezimiti u Europi. Taj podatak nije vezan uz mogući dogovor susjeda iz Beneluxa, već prvenstveno uz činjenicu da je Dinamo na svom terenu poražen od Temišvara sa 2:1

Ako smo ovu nogometnu večer proživljavali kroz prizmu prolaska Dinama uskupini A Europske lige, onda je natjecateljskog žara nestalo već nakon30 minuta. Dinamu je za nadu trebala pobjeda Ajaxa, a otupjelekopljanike Anderlecht je u tom trenutku gazio s 3:0.

Ako smo to doživljavali kao još jednu Dinamovu europsku utakmicu,zanimljivo je bilo do samoga kraja. Kao i činjenica o završavanjueuropskog puta u prvoj polusezoni, tako i scenarij po kojemu se kretalaova utakmica ima predznak karakterističnog. Dinamo je prvih 15 minutastvorio četiri lijepe prilike, no rezultat se nije mijenjao. Prijetioje i Temišvar, no Dinamo je bio bolja momčad u prvom dijelu.Problematično je bilo tek to što po potpuno zaleđenom terenu Dinamonije pronašao snage da odigra presing i Rumunji su imali dovoljnovremena za odmor putem lakog čuvanja lopte na sredini terena.

Rezultat se nije mijenjao do 67. minute. Iako su svi očekivali pobjeduDinama, epilog je krenuo u drugom smjeru. Rumunji su poveli preko svognajopasnije napadača Bucura, a nakon što je džoker s klupe IlijaSivonjić uz pomoć Scutarua izjednačio na 1:1, u 84. minuti Goga jezadao konačan udarac Dinamu.

Stadion je bio sablasno prazan, no mnoštvo zainteresiranih na krajuvečeri je suočeno s gorkom istinom. Iako se prilika činila velikom, ovoje ipak Dinamo.

DINAMO - TEMIŠVAR 1:2
ZAGREB. Stadion Maksimir - bez gledatelja; Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska);
Strijelci: 0:1 Bucur (67), 1:1 Scutaru (80-autogol), 1:2 Goga (84)
Žuti kartonii: Mera, Nibombe
Crveni kartoni:

DINAMO: Butina - Ibanez (od 72. Tomečak), Kovač,Lovren, Etto - Morales (od 82. Kramarić), Badelj, Vrdoljak, Sammir -Mandžukić, Slepička (od 72. Sivonjić)

TEMIŠVAR: Taborda - Mera, Nibombe, Scutaru - Maxim,Bourceanu, Alexa, Curtean (od 75. Goga) - Parks (od 90. Ionescu), Bucur(od 88. Matei)