T-COM 1. HNL - 22. KOLO

Dinamo i Hajduk rutinski do bodova

27.03.2010 u 16:52

Bionic
Reading

Odigrano je sedam utakmica 22. kola T-Com Prve HNL, a pobjede su upisali Dinamo, Hajduk, Cibalia, Osijek i Zadar

Dinamo – Inter 3:1 (Mandžukić 9, 18, Badelj 63 / Jonjić 90)

Nakon što je dvije utakmice u nizu u Maksimiru (Zadar, Hajduk) Dinamo ostao bez pogodaka procurilo je protiv Intera. Od samog početka 'modri' su pritisnuli, a budući Chelseajev vratar Delač kapitulirao je u devetoj minuti. Strijelac je nakon asistencije Sammira bio Mandžukić. Hrvatski reprezentativac samo devet minuta kasnije još jednom je zatresao mrežu gostiju iz Zaprešića. Već tada je bilo jasno svakome od oko tri tisuće gledatelja da je pitanje pobjednika riješeno. Do poluvremena hrvatski prvak je mogao unakaziti suparnika, ali nepreciznost i Delač su spašavali 'žute' od katastrofe.

I u nastavku je bila ista priča, a u 62. minuti Kramarić je spustio prsima loptu Badelju, za 3:0. Nakon toga je uslijedila revija promašaja, odnosno dobrih obrana gostujućeg vratara te gol Intera nakon što su se 'modri' opustili. Jonjić je zabio prvi gol za Inter ovoga proljeća. Dinamo je ovim trijumfom održao prednost od osam bodova nad Cibalijom.

Hajduk – Varteks 2:0 (Vukušić 42, Ibričić 52)

Oko šest tisuća ljubitelja nogometa pohodilo je tribine poljudskog stadiona. Hajduk je od početka pritisnuo, a Varteks se usredotočio na kontre. Iz jedne brze akcije Varaždinci su umalo poveli, ali je Subašić u 15. minuti skinuo zicer Smrekaru. Ostatak poluvremena protekao je u nadmoći 'bilih', a dominaciju je okrunio Vukušić u 42. minuti nakon ubacivanja Anasa Sharbinija. Da bodovi ostaju na Poljudu, postalo je jasno u 52. minuti kada je Ibričić bio neumoljiv iz blizine nakon asistencije Rubila koji je napravio veći dio posla. 'Majstor s mora' nakon remija protiv Rijeke i poraza od Lokomotive vratio se na pobjednički kolosijek.

Istra – Osijek 1:3 (Šehić 92/ Šorša 34, Pušić 62, Jugović 73)

Osim pogotka Šorše iz 34. minute na dodavanje Nikšića ništa više u prvih 45 minuta nije bilo vrijedno spomena. Bilo je puno htijenja i trke, ali malo akcije u oba šesnaesterca. Drugi dio je donio otvoreniju igru Puljana, što su jedva dočekali Osječani i pogocima Pušića (62) i Jugovića (73) potvrdili tri boda. Počasni gol za Istru je djelo Šehića u sudačkoj nadoknadi. Ovo je prvi put u drugom dijelu sezone da je momčad iz Gradskog vrta osvojila cijeli plijen.

Croatia S. – Zadar 1:2 (Pokrajčić 14 / Ćurjurić 53, Mršić 73)

Zadar je stvarao prilike, ali kod Sesvećana je briljirao vratar Banović. Kazna za gostujuće promašaje stigla je u 14. minuti kada je Pokrajčić iskoristio smušenost obrane Zadra i pogodio za 1:0. Do odmora su gosti i dalje bili bolji te imali gredu, Čuljak (39), ali rezultat se nije promijenio. Sreća se sasvim zasluženo osmjehnula Zebićevim dečkima u 53. minuti kada je zamjena Ćurjurić pogodio iz slobodnog udarca sa 20 metara. Gosti su krenuli na sve ili ništa i rizik im se isplatio. U 73. minuti iskosa sa šesnaest metara pogodio je Mršić za nova tri boda Zadrana te petu utakmicu u nizu bez poraza.

Šibenik – Lokomotiva 0:0

Šibenik je tražio put to pobjede, ali bez gotovo polovice prvotimaca. Uz novi slabi dan napadača (Zec, Božić) bod je bio maksimum za domaćina. Lokomotiva je došla po remi, barem se tako i postavila i održala neodlučeno, iako gosti mogu ponajviše žaliti za prilikom Bulea u 71. minuti kada su mogli uzeti tri boda.

Cibalia – Zagreb 1:0 (Bagarić 14)

Cibalia je u 14. minuti povela golom povratnika Bagarića iz slobodnjaka i bio je to ključni trenutak dvoboja, jer se rezultat više nije mijenjao. 'Pjesnici' su u prvom poluvremenu bili bezopasni, a u drugom dijelu kada je ušao Vugrinec gosti su postali konkretniji. Zato je neshvatljivo zašto je iskusni golgeter utakmicu počeo s klupe, jer je u svakoj prilici Zagreba on imao svoje prste. Od prilika domaćina treba izdvojiti nevjerojatan promašaj Kresingera u završnici susreta glavom s četiri metra.

Međimurje – Slaven B. 1:1 (Žuljević 32 / Šafarić 17)

Sjajnu utakmicu vidjeli su svi koji su se našli na čakovečkom stadionu. Bilo je tu desetak prilika s jedne i druge strane, ali mreža se samo dva puta tresla. Prvo domaća kada je najniži igrač Koprivničana Šafarić u 17. minuti svladao Lisjaka, a u 32. je uzvratio Žuljević nakon dodavanja Aganovića. Prema prikazanome neodlučeno je i najrealnije.