prvo ferencvaroš, pa...

Dinamo doznao moguće protivnike u doigravanju za Ligu prvaka; važno je da su 'modri' izbjegli velikane

31.07.2019 u 13:58

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama će, ako u dvije utakmice 3. pretkola Lige prvaka izbace mađarski Ferencvaroš, biti u statusu nositelja u posljednjim kolu doigravanja za plasman u jednu od skupina najelitnijeg nogometnog natjecanja. Imali su 'modri' dosta sreće, ali prvo treba izbaciti Mađare...

Dinamo je bez problema izbacio gruzijski Saburtali i sada ga u 3. pretkolu Lige prvaka čeka mađarski prvak Ferencvaroš. Prva je utakmica na rasporedu u utorak 6. kolovoza od 20 sati na Maksimiru, uzvrat je tjedan dana kasnije u Budimpešti.

Uspiju li nogometaši Nenada Bjelice eliminirati mađarskog prvaka, čekat će ih posljednja i najteža prepreka na putu do Lige prvaka. No, Dinamo će u play-offu biti u statusu nositelja te je tako automatski izbjegao neke od velikana koji su 'prijetili' u tom dijelu ždrijeba.

Tako 'modri' sigurno ne mogu igrati s Ajaxom koji je prošle sezone dogurao do polufinala Lige prvaka, ali ni protiv Celtica, Kopenhagena, Basela, Olympiacosa... Sve redom jaki protivnici koji su u startu - izbjegnuti.

  • +16
Dinamo - Saburtalo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

No, ući u Ligu prvaka neće biti 'šetnja' jer potencijalni Dinamovi protivnici su stari znanci Young Boysi iz Basela koji su ih eliminirali prošle sezone, tu je i praška Slavija te pobjednici parova BATE Borisov – Maribor/AIK te APOEL – Karabah/Dundalk.

Ždrijeb 4. pretkola Lige prvaka (doigravanje) na rasporedu je u ponedjeljak, 5. kolovoza u 12 sati...