dobar posao u italiji

Dinamo dovodi drugo najskuplje pojačanje u povijesti kluba; iz Serie A za čak četiri milijuna eura stiže desni bek

20.06.2022 u 06:36

Bionic
Reading

Ako je suditi prema najavi ovog transfera, Maksimiru će ubrzo napustiti nekoliko obrambenih igrača. Jer Dinamo u ovom trenutku na bekovskim i stoperskim pozicijama ima Kevina Theophilea, Rasmusa Lauritsena, Josipa Šutala, Bartola Franjića, Dinu Perića, Emira Dilavera, Stefana Ristovskog i Sadegha Moharramija pa će najmanje dvojica morati potražiti novi klub

Talijanski mediji tvrde kako je Dinamo već praktički dogovorio transfer hrvatskog U-21 reprezentativca Boška Šutala (22) iz Atalante!

Već se nekoliko dana potiho spominjala mogućnost da 'modri' posegnu malo dublje u klupsku blagajnu i dovedu desnog beka/stopera koji je u siječnju 2020. godine iz Osijeka otišao put Bergama u transferu vrijednom četiri milijuna eura.

U Atalanti se Šutalo nije nametnuo, ali je netom završenu sezonu proveo u redovima Hellas Verone pod vodstvom Igora Tudora te je odigrao 26 utakmica u kojima je ostavio izvrstan dojam. No, posudba mu je istekla te je i dalje pitanje ima li za njega mjesta u momčadi Atalanta...

A sad se kao potencijalni spasitelj ukazao Dinamo! Ako se Atalanta i 'modri' dogovore, postoji vrlo velika mogućnost da će Dinamo u sljedećoj sezoni imati stoperski par Šutalo-Šutalo. Josip i Boško! I da, obojica su rođena 2000. godine, u razmaku od dva mjeseca, i obojica su igrala u Neretvi iz Metkovića, ali - nisu u rodu!

No, posao Dinama i Atalante još službeno nije potvrđen. Talijani su za Boška Šutala tražili četiri milijuna eura odštete, a Dinamo nije pristao. Pregovori su nastavljeni pa je vrlo vjerojatno da će se klubovi dogovoriti. Kako god bilo, Šutalo će biti drugo najskuplje pojačanje u povijesti Dinama, skuplji od njega bio je tek Marko Rog čiji je transfer iz Splita svojedobno iznosio nešto više od četiri i pol milijuna eura.

Dolazak Boška Šutala na Maksimiru će značiti i djelomičnu čistku u obrambenom dijelu momčadi. Šutalo, među ostalim, pokriva i poziciju desnog beka. U Dinamu su za sada na toj strani Stefan Ristovski i Sadegh Moharrami, no lako bi mogli ispasti 'iz kombinacija' kad dođe Šutalo.

U isto vrijeme je i poprilična gužva na stoperskim pozicijama, a Boško Šutalo je i tu sjajan. Dinamo pod ugovorom ima Kevina Theophilea, Rasmusa Lauritsena, Josipa Šutala, Bartola Franjića, Dinu Perića i Emira Dilavera. Boško bi bio sedmi stoper i jasno je da su, bez obzira na dugu i napornu sezonu koja čeka 'modre', najmanje dvojica u ovom trenutku višak.

  • +37
Francuska - Hrvatska, Liga nacija, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Kao najizgledniji kandidati za odlazak čine se Kevin Theophile-Catherine i Emir Dilaver koji odrađuju posljednju godinu ugovora s Dinamom, a tu je i Dino Perić koji je i ranije imao nekoliko zanimljivih ponuda. Za sada se čini kako čelnici 'modrih' čekaju rasplet situacije s drugim Šutalom. Josipom...

On je svojom sjajnom partijom za reprezentaciju protiv Francuske u Ligi nacija privukao brojne europske klubove. Upiti na Maksimir stižu svakodnevno, ali odgovor je uvijek isti. Josip Šutalo je na prodaju, ali odšteta je 15 milijuna eura. I za sada se nitko nije službeno javio. Što ne znači da zainteresiranih nema. Dapače, dojam je da će ga Dinamo teško zadržati, bez obzira na obećanja da neće biti prodaje prije završetka kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka.

Kako god bilo, Boško Šutalo bi kroz nekoliko dana i službeno trebao pristupiti Dinamu. Ostaje za vidjeti hoće li ga Dinamo otkupiti od Atalante ili ga prvo uzeti na posudbu, no to su tek detalji. Koji ovise o drugim transferima 'modrih'. A prijelazni rok u pravom smislu riječi još niti nije započeo.