SVE JE TO HRVATSKO

Dinamo darivao Purdu, on ostao hajdukovac

10.03.2011 u 15:56

Bionic
Reading

Dinamo je iskoristio posjet oslobođenog branitelja Tihomira Purde, ugostio ga, udijelio mu poklone i poslao poruku

Skromni branitelj je sjeo kraj klupskog predsjednika Mirka Barišića i poslušao riječi potpore.

'Dinamo je i prije ove akcije bio član Zaklade o istini o Domovinskom ratu i uvijek će se zalagati za senzibiliziranje javnosti po tom pitanju te pomagati onima koji su patili na način koji se dogodio gospodinu Purdi i njegovoj obitelji', rekao je Barišić prije nego će uručiti pet kompleta Dinamove opreme za Tihomira te njegovu suprugu i djecu.

'Ovi darovi su u znak sjećanja, a dodajemo i želju da se ovakvo što više nikada ne dogodi nikome od hrvatskih branitelja. Ako uđemo u finale kupa, čitav prihod od ulaznica poslat ćemo vašoj obitelji i tim bismo potezom željeli potaknuti i ostale da čine koliko mogu. Sport treba spajati i mi tu misiju shvaćamo ozbiljno', napomenuo je predsjednik.

'Hvala Dinamu od srca, nisam ovo očekivao. Ja ću i dalje ostati navijač Hajduka, ali i dalje ću cijeniti 'plave', kao i sve hrvatske klubove,' iskren je bio vukovarski branitelj, kojega će idućih dana u Splitu ugostiti i njegov klub.

Dinamo mu je uručio dresove svog kluba i hrvatske reprezentacije s brojem 204, rednim brojem legendarne brigade u čijim se redovima borio. U zraku je mirisalo zajedništvo, kada bi tako barem bilo i na dane derbija.

Prvi idući je za devet dana u Zagrebu.

'Ne možemo napamet pogađati, sve je moguće. Neka pobijedi bolji, a ja se nadam da ću uspjeti prihvatiti Dinamov poziv i doći na utakmicu', rekao je za kraj Purda.