ČEKA SE PRESUDA

Dinamo danas strahuje od Uefine kazne

29.10.2009 u 09:44

Bionic
Reading

Krovna europska nogometna organizacija danas odlučuje o kazni Dinamu zbog nereda koje su napravili navijači u Temišvaru

Čelnici Dinama će cijeli četvrtak biti na iglama jer bi Uefa trebala odlučiti kakvu će kaznu dobiti klub nakon što su Dinamovi navijači izazvali nerede pred i na stadionu za vrijeme utakmice drugog kola skupine A Europske lige u Temišvaru protiv istoimenog kluba.

Nažalost, Dinamo je stara mušterija Uefe i 'modri' čelnici su se već naplaćali kazni, nije im strano ni izbacivanje iz Europe (Auxerre), a ove sezone su igrali pred praznim tribinama (protiv Pjunika) zbog izgreda navijača u Udinama prošle sezone. Zato u Dinamu sa zebnjom iščekuju vijesti iz Uefe.

Nazvali smo ujutro direktora Dinama Damira Vrbanovića koji nam je kazao da će se o kazni Dinamu odlučiti tek u popodnevnim satima.

'Uefa ima 72 predmeta za razmotriti, tako da će odluka o našoj kazni na red doći kasno popodne ili navečer.'

S obzirom da Uefa nije odmah reagirala nakon izgreda, znači li to da bi Dinamo mogao proći samo s opomenom?

'Ne, nema to veze. Ne želim špekulirati kakvu bismo kaznu mogli dobiti, može to biti igranje pred praznim tribinama kod kuće, zabrana organiziranja putovanja za navijače na gostujuće utakmice, sve do neke financijske kazne', rekao je Vrbanović.

Iako bi u teoriji Dinamo mogao biti i izbačen iz natjecanja, to se sigurno neće dogoditi jer bi se time ugrozila regularnost natjecanja. No, u svakom slučaju, bit će to još jedna opomena za klub i navijače.