velike promjene

Dinamo će ovog ljeta prodati svoje najveće zvijezde, ali samo pod jednim uvjetom; na Maksimiru će biti vrlo prometno...

18.05.2022 u 14:55

Bionic
Reading

Dinamo je osvojio naslov prvaka, u nedjelju će protiv Hajduka na Maksimiru proslaviti novu titulu, ali u klubu su već započele pripreme za ljetni prijelazni rok. Poznata su dva imena koja dolaze, a kako se sada čini, Dinamo će ovog ljeta ostati bez svojih najvećih zvijezda

Prošlog je ljeta Dinamo uspio zadržati većinu momčadi na okupu, posebice nakon što je novi ugovor tada potpisao Mislav Oršić. No, sada se čini da će 'modra' momčad za sljedeću sezonu doživjeti velike promjene. Dinamo mora prodavati da bi 'preživio' i teško da će zadržati najveće zvijezde aktualne momčadi.

Prema nepotvrđenim informacijama koje dolaze iz Maksimira, čini se da će ovog ljeta klub gotovo sigurno napustiti golman Dominik Livaković te Luka Ivanušec i Mislav Oršić. Uz njih je jedan od najzanimljivijih 'eksponata' i Bruno Petković koji se ne može pohvaliti nezaboravnom sezonom, a još će nekoliko prvotimaca potražiti nove sredine.

Dinamo je već praktički dogovorio dolazak napadača Josipa Drmića iz Rijeke, a time bi višak postao Komnen Andrić koji je tijekom sezone imao nekoliko zanimljivih ponuda i 'modri' će ga vrlo rado pustiti uz zadovoljavajuću odštetu. Dolazi i veznjak bečkog Rapida Robert Ljubičić, pa će biti potrebna 'selekcija' konkurencije u veznome redu.

Prodaja Livakovića značila bi povratak Ivana Nevistića s posudbe iz Lokomotive, odlazak Mislava Oršića 'pokrio' bi se vraćanjem Antonija Marina s posudbe iz Šibenika.

U Dinamu su navodno spremni prodati i stopera Dinu Perića, a na izlaznim su vratima Moharrami i Theophile koji ulazi u posljednju godinu ugovora te Amer Gojak i već spomenuti napadač Komnen Andrić.

  • +30
Šibenik - Dinamo (HT Prva liga, 35. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Za sve njih Dinamo u ovom trenutku ima spremne zamjene koje su ili već u Maksimiru ili se vraćaju s posudbi, kao primjerice napadač Sandro Kulenović koji je sjajno odigrao sezonu u Lokomotivi.

Kako god bilo, Dinamo mora 'osvježiti' svoje redove i 'pročistiti' svlačionicu te će ovo ljeto na Maksimiru biti vrlo prometno. Tijekom ove sezone dodatno su se isprofilirali neki mladi igrači poput Šutala, Franjića i Špikića, tu su Emreli i Jurić, a u siječnju je stigao i Bočkaj. Okosnica nove momčadi Dinama već postoji, čeka se samo 'nadogradnja', ovisno o tome tko će sve napustiti Maksimir tijekom ljera. Kako god bilo, promjene u momčadi će biti značajne, puno veće nego prošle godine.

No, u cijeloj priči oko velike rekonstrukcije momčadi Dinama postoji i jedan veliki - ali. Naime, na Maksimiru tvrde kako ne planiraju prodaju najboljih igrača sve dok ne završe kvalifikacije za plasman u Ligu prvaka! I to je najvažnije, ambicija i dalje postoji, no klub mora (pre)živjeti, a to može samo prodajom svojih zvijezda i afirmacijom mladih igrača.

  • +32
Dinamova proslava prvaka na Šubićevcu Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic