PRVI PUT NAKON 1973.

Dinamo će igrati protiv 'crvenog' Reala

09.09.2011 u 14:07

Bionic
Reading

Real Madrid vraća se crvenoj boji dresova, objavila je u petak madridska Marca. Riječ je o prvoj garnituri gostujućih dresova koje će Mourinhovi nogometaši ove sezone nositi u Ligi prvaka

Poput Liverpoola izgledat će igrači Real Madrida prvi put ove sezone u Zagrebu sljedeće srijede, kada dolaze Dinamu na ogled prvog kola natjecanja po skupinama Lige prvaka.


Nosit će crvene dresove Madriđani treći put u klupskoj povijesti. Prvi su put u njima istrčali 1971. godine na gostovanju kod Cardiff Cityja u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova. Izgubili su 1-0, no u uzvratu su poraz nadoknadili 2-0 pobjedom.

Dvije godine kasnije, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa prvaka, crveni je Real istrčao u Kijevu protiv Dinama. Završilo je 0-0. Madriđani su u uzvratu slavili 3-0 da bi u polufinalu ispali od Ajaxa, momčadi koja je, predvođena Johanom Cruyffom, te godine po drugi put uzastopno obranila naslov europskog prvaka.

Hoće li i treće Realovo gostovanje u crvenom završiti bez pobjede, vidjet ćemo u srijedu.

Sreću je crveni dres donio Realovu golmanu Ikeru Casillasu u sezoni 2007/08. Ponajbolji je svjetski vratar tijekom njezina cijelog trajanja nosio crvenu opremu. Real je tada, pod vodstvom Bernda Schustera, posljednji put osvojio naslov španjolskog prvaka, a Casillas je izabran za najboljeg golmana sezone u Primeri.

Rezervna Realova gostujuća garnitura za sezonu Lige prvaka bit će crne boje.