neviđeni bunker

Diego Simeone odigrao je najsramotniju utakmicu u karijeri, a onda sve šokirao: Rezultat je loš jer smo išli po pobjedu...

06.04.2022 u 11:08

Bionic
Reading

Atletico Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka stigao na Etihad, a trener 'rojiblancosa' Diego Simeone odlučio se na do sada najradikalniju taktiku - do sada neviđeni bunker

Manchester City je na svom Etihadu apsolutni favorit, bez obzira protiv koga igrala momčad Pepa Guardiole. Jasno je to bilo i Diegu Simeoneu koji je s madridskim Atleticom stigao na prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka.

Nitko niti nije očekivao da će se Simeone u gostima nadigravati s Pepovim Cityjem, ali da će El Cholo odigrati takav bunker! E, to je za većinu nogometnih zaljubljenika bila neopisiva sramota. Branio se Atletico svih 90 minuta, a većinom je igrao u formaciji 5-5-0! No, nije uspio, u 70. minuti Kevin de Bruyne je probio taj bunker i zabio za pobjedu Cityja 1:0.

Nakon svega se oglasio i Diego Simeone. Malo je reći da je odmah na startu sve šokirao svojim izjavama...

'Rezultat je loš jer smo išli po pobjedu', ispalio je Simeone koji kao da nije slagao sramotnu taktiku svoje momčadi koja u cijeloj utakmici nije uputila niti jedan jedini šut prema golu Manchester Cityja! Niti jedan!

A onda se Simeone malo 'pribrao' te nastavio.

'Igrali smo protiv izvanrednog protivnika. Brojke sve govore, golovi koje zabijaju kod kuće... Dinamični su, napadaju s puno igrača... Mi smo se u prvom poluvremenu savršeno branili, nismo mogli napasti. U drugom smo pokušali nešto kroz povremene kontre. U Madridu ćemo igrati identično i tražiti gol', kaže Diego Simeone i dodaje:

  • +17
Manchester City - Atletico Madrid (prva utakmica četvrtfinala LP-a) Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

'Morat ćemo imati loptu malo više u svojim nogama. Kada bismo imali priliku češće kružiti loptom, stvorili bismo im probleme. Oni su pronašli jedno pravo dodavanje, a De Bruyne je sjajan i njegovim golom su zasluženo pobijedili. Ovo je dug dvomeč, oni će igrati na isti način. To je njihov nogomet, a oni su vjerojatno najbolja momčad na svijetu', zaključio je Simeone.

A Pep Guardiola. I on je pomalo bio u šoku zbog protivničkog bunkera.

'Osjetili smo da igraju 5-3-2 formaciju i probili smo nekoliko puta po stranama. A onda su stavili Griezmanna skroz desno, a Felixa skroz lijevo i počeli igrati 5-5-0', rekao je Guardiola i dodao:

'Igranje s dvije linije od pet igrača je prahistorija, danas i u sljedećih 100.000 godina igrati protiv dva bloka od pet igrača je jako teško. Nema prostora, vrlo dobro se brane...'