PAO U CAPELLO

Diego nadmašio sve europske trenere

22.09.2012 u 21:18

Bionic
Reading

Samo sedam mjeseci na trenerskoj klupi trebalo je Diegu Simeoneu (42) da postigne nešto što nijednom treneru ili menadžeru nije pošlo za rukom

Od prve utakmice šesnaestine finala Europa lige protiv Lazija, Simeone je vodio Atletico Madrid do 11 uzastopnih pobjeda u europskim natjecanjima! Nijedan trener u nogometnoj povijesti nije sjeo na klupu neke europske momčadi, te nanizao 11 uvodnih pobjeda u jednom od UEFA-inih natjecanja.

Redom su padali Lazio, Beşiktaş, Hannover, Valencia (svi po dva puta), Athletic Bilbao, Chelsea i prije dva dana Hapoel iz Tel-Aviva.

Pobjedom protiv potonje momčadi 42-godišnji Simeone pretekao je legendarnog Fabija Capella, koji je u sezoni 1992/1993, nakon sjedanja na klupu Milana, nanizao 10 pobjeda.

Atletico je u spomenutom nizu osvojio dvije titule. Najprije je pobjedom nad Athletic Bilbaom uzeo Europa ligu, a potom je razbijanjem Chelseaja (4-1) na krilima Radamela Falcaa uzeo i europski Superkup.

Spomenimo i zanimljiv podatak o uspješnosti trenera o kojima svakog dana bruje svi svjetski mediji. Josep Guardiola pobijedio je u svega šest, a Jose Mourinho pet uvodnih europskih utakmica. Učinak menadžera Manchester Uniteda, Sir Alexa Fergusona, i Arsenala, Arsenea Wengera, još je porazniji. Menadžer 'crvenih vragova' nanizao je svega pet pobjeda u Europi, a Wenger samo dvije!