VJERA U SEBE

Diego: Nadam se još jednoj šansi u reprezentaciji

11.04.2012 u 19:00

Bionic
Reading

Veznjak madridskog Atletica Brazilac Diego odličnim je nastupima po dolasku na posudbu iz Wolfsburga skrenuo na sebe pozornost medija u Brazilu, a i sam se nada pozivu izbornika Mana Menezesa

Brazilcu Diegu je po pristupanju Juventusu iz Werdera karijera krenula silaznom putanjom. Uslijedio je neuspješan povratak u Bundesligu u redove Wolfsburga, no pravi je spas stigao tek prelaskom na Pirineje odnosno posudbom u madridski Atletico.

Diego je s brazilskom reprezentacijom osvajao Copa Americu 2004. i 2007. godine, a također je kao član izabrane vrste U-17 bio južnoamerički prvak. Međutim, zbog slabih klupskih izdanja zadnji je put dres 'selecaa' odjenuo još 2009. godine.

Sada je 27-godišnji Diego u odličnoj formi, a Atletico je uz polufinale Europske lige u borbi za četvrto mjesto u Primeri, koje bi na Vicente Calderon donijelo i Ligu prvaka.

'Uvijek mi je bila velika čast i izazov igrati za Brazil. U Atleticu igram sjajnu sezonu i potpuno sam fokusiran na nogomet. Uvjeren sam da, ukoliko nastavim s nastupima na visokom nivou, neće izostati niti izbornikov poziv. Želim još samo jednu šansu', izjavio je Diego, kojeg očekuje i veliki gradski derbi s Realom.

'To je posebna utakmica i pravo je zadovoljstvo biti dijelom takvog spektakla. Spremni smo odigrati veliku utakmicu', zaključio je Diego.