šokantno otkriće

Diego Maradona je ostavio čak 86 milijuna eura dugova, a njegovi su se nasljednici sad odlučili na očajnički potez kako bi izbjegli propast

11.11.2021 u 09:58

Bionic
Reading

Ni godinu dana nakon iznenadne smrti Diego Armando Maradona nema zasluženi mir. Brojni nasljednici sudskim su se putem borili za njegovu imovinu, a na kraju ih je dočekalo šokantno otkriće

Diego Armando Maradona preminuo je u 60. godini 25. studenog 2020. od posljedica srčanog udara. Od tada se brojni nasljednici bore za imovinu koja je ostala iza jednog od najboljih nogometaša svih vremena.

Zaradio je Maradona stotine milijuna eura za vrijeme i nakon nogometne karijere pa su se svi ponadali kako će se 'ogrebati' za dio ostavštine Malog zelenog. No, sad je jasno da je Maradona praktički trošio puno više nego što je imao na računu te je nakon sudskog procesa utvrđeno kako je iza njega ostao dug od čak 86 milijuna eura!

Kaotičan život, kao i dugogodišnji problemi s drogom te brojne ljubavne veze razlog su Maradonine financijske propasti, a sve dugove koje je ostavio sada će morati podmiriti njegovi nasljednici. Umjesto da između sebe podijele njegovu ostavštinu, sada moraju rasprodati gotovo sve, a ni to neće biti dovoljno da se pokriju njegovi milijunski minusi.

Argentinski mediji sada otkrivaju kako će 19. prosinca Maradonina obitelj organizirati veliku aukciju nasljedstva za koje je sud dao dozvolu da mogu prodati kako bi namirili barem dio dugova.

Tako će se 'na bubnju' naći jedna od njegovih kuća u Buenos Airesu, ona koju je Diego darovao svojim roditeljima kada je potpisao za Boca Juniors, a njezina je početna cijena 900.000 dolara. Prodaje se i njegova kuća u ljetovalištu elitnom ljetovalištu Mar Del Plata, a početna cijena za taj ljetnikovac je 650.000 dolara.

Prodaje se i dio njegove kolekcije automobila - BMW 750i, BMW M4... Model BMW 750i jedan je od ukupno pet takvih u Argentini i njegova će početna cijena biti 225.000 dolara.

Na aukciji će se naći i velik broj Maradoninih osobnih predmeta, uključujući odjeću, nakit, satove i namještaj.

Aukcija će se održati 19. prosinca uz prijenos uživo, pa će ljudi širom svijeta moći slati ponude za stvari koje će se naći u ponudi. Već je sada interes ogroman, no pitanje je hoće li prikupljeni novac biti dovoljan za podmirenje svih dugova.