LIGA PRVAKA

Desetkovani Inter spašava sezonu protiv Twentea?

23.11.2010 u 08:00

Bionic
Reading

S pola momčadi izvan stroja Rafael Benitez doslovce mora pobijediti Twente i osigurati drugi krug Lige prvaka. U slučaju poraza Španjolac će najvjerojatnije završiti na burzi rada. S obzirom na to kako mu u posljednje vrijeme igraju momčadi, posao neće naći još neko vrijeme

Loši rezultati Intera u posljednje vrijeme velik su uteg Rafi Benitezu i njegovim igračima uoči dolaska Twentea u Milano. Problem je u tome što će u slučaju pobjede Inter osigurati jedno do prva dva mjesta u skupini A, no u slučaju poraza lako bi se moglo dogoditi da aktualni europski prvak ostane bez nastavka natjecanja. U lovu na pobjedu Benitez neće moći računati na cijeli niz važnih igrača; Cristian Chivu, Joel Obi, Maicon, Walter Samuel i Coutinho sigurno neće nastupiti za domaćine, Diego Milito je vrlo upitan, a na bolničkoj listi su i Motta i Mariga.

S druge strane nizozemski prvak nema gotovo nikakvih problema s ozljedama. Svlačionica diše izvrsno, svaki zaposlenik kluba revno odrađuje svoj posao, dobra atmosfera tek je malo pomućena domaćim vikend porazom od AZ Alkmaara (1:2). Twente je bez obzira na to i dalje drugi na ljestvici domaćeg prvenstva i s PSV-om je najveći favorit za osvajanje naslova prvaka. Dolazak u Milano dečki iz Nizozemske neće koristiti za skupi šoping, nego će svim silama pokušati uzeti bodove i stići na korak od drugog kruga Lige prvaka. Desetkovani Inter, k tome i u lošoj formi, čini se kao, u najmanjoj mjeri, ravnopravan suparnik.