ht prva liga

Derbi Osijeka i Rijeke u izravnoj borbi za Ligu prvaka, Dinamo u gostima kod otpisanog Intera

01.07.2020 u 13:08

Bionic
Reading

Večeras se igraju posljednje dvije utakmice 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Posljednjeplasirani Inter u Zaprešiću dočekuje novog/starog prvaka Dinamo (Arenasport 3, 18.55 sati). Derbi u Gradskom vrtu igraju Osijek i Rijeka (Arenasport 3, 21.05 sati). Izravan je to dvoboj momčadi koje se bore za drugo mjesto na ljestvici i kvalifikacije Lige prvaka

Večerašnji derbi Osijeka i Rijeke zasigurno je jedna od najzanimljivijih utakmica nastavka sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Izravna je ovo borba za drugo mjesto na ljestvici i kvalifikacije Lige prvaka, a dodatni naboj ovom susretu donose neriješene 'sporne situacije' iz polufinala Kupa u kojemu je Rijeka izbacila Osijek...

Osijek u nastavku sezone ne zna za poraz, ima tri pobjede i dva remija, posebno je vrijedan ovaj posljednji protiv Dinama na Maksimiru.

'Zgusnut je raspored, kada bih birao s kim i kad da igramo, sigurno ne bih odabrao tri derbija u nizu, ali što je, tu je. Dobro smo odigrali u Maksimiru i nadamo se da ćemo nastaviti dobar niz. Rijeka je dobra momčad, zbog svih događanja u Kupu je ovo posebna utakmica za nas. Nadam se da ćemo igrati hrabrim srcem i mirnom glavom i da se nećemo uhvatiti u zamku osvete ili nečega što ne priliči sportu', najavio je večerašnji derbi trener Osijeka Ivica Kulešević.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Osijek je jedna od najboljih domaćinskih ekipa, posljednji poraz u Gradskom vrtu doživio je još u veljači 2019. godine od Hajduka. Od tada ima niz od 23 utakmice bez poraza, uz samo sedam remija pred svojim navijačima.

  • +19
Hrvatski Telekom Prva liga, 31. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Osijek je nepokoreni grad i vjerujem da ćemo poslije utakmice učiniti sve građane i navijače Osijeka ponosnima. Mislim da smo kvalitetniji od Rijeke i da ćemo to pokazati na terenu. Trenutna forma ide nama u prilog, ali je svaka utakmica zasebna i svaki detalj odlučuje o rezultatu, puno je faktora na koje se ne može utjecati. Dobro radimo, osjeti se dobra atmosfera i nadam se da ćemo to materijalizirati u rezultatskom smislu', uvjeren je Kulešević koji ima velikih problema s ozljedama i kartonima, no u tome ne traži alibije.

'Nećemo nabrajati one koji nedostaju, imamo dovoljno kadra i na svlačionici je da svaki pojedinac izvuče maksimum. Na ovakvim teškim vremenima se poznaju junaci i nadam se da će neka druga imena isplivati u prvi plan i da ćemo pokazati da imamo širinu kadra, ono u što smo se kleli na početku sezone. Pozivam naše navijače, bitan nam je huk s tribina i podrška i nadam se da će nam biti 12. i 13. igrač na utakmici', zaključio je Kulešević.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Rijeka pak nije u dobroj formi, u Osijek stiže s dva poraza 'na leđima', od Slaven Belupa i Gorice. Teško da će se vaditi baš u Osijeku.

'Siguran sam da još nismo rekli zadnju riječ u ovom prvenstvu. Znamo gdje idemo i koliko Osijek nije izgubio kod kuće, znamo svu povijest. Nije idealna situacija, ali s druge strane što se tiče prilika koje stvaramo, to je pozitivno. Nedostaje nam malo mirnoće u završnici i možda malo više suradnje u fazi obrane. Stvarno imamo neki peh da nas jako kazni za svaku glupost koju napravimo. Znamo da će u Osijeku biti jako teško, u uzlaznoj je putanji. Iza su čvrsti Škorić i Majstorović, Bočkaj je u izvrsnoj formi, Marić je najbolji strijelac lige. No mi imamo svoju viziju do kraja sezone i nedostaje nam samo rezultat', kaže trener Rijeke Simon Rožman koji ne vjeruje da može biti nekih iznenađenja u ovom susretu, momčadi se već predobro poznaju.

  • +6
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Treneri razmišljaju u svim smjerovima i svatko želi nekog dobiti u nekom sitnom detalju, ali sada smo već odigrali dosta utakmica da se vide mehanizmi u igri i ne očekujem iznenađenja na tom planu. Bit će psihološki zahtjevna utakmica i tako se i pripremamo.'

Utakmica u Gradskom vrtu igra se od 21.05 sati.

A u prvom današnjem susretu zaprešićki Inter dočekuje Dinamo. Sudar je to posljednje momčadi na ljestvici Hrvatski Telekom Prve lige i novog/starog prvaka.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No, prvaci ne igraju dobro, povezali su dva remija, protiv Osijeka i Gorice, a na te dvije utakmice igrači Igora Jovićevića nisu uspjeli zabiti gol... Možda im se 'otvori' protiv najlošije momčadi u ligi.

'Očekuje nas dobra i zanimljiva utakmica. Nadamo se pobjedi iako sam svjestan kako će biti teško. Nitko nije Inter dobio glatko jer se bore za opstanak. Međutim, imamo i mi dovoljno motiva nakon što dvije utakmice nismo zabili gol, svjesni kako treba popraviti dojam', rekao je Igor Jovićević koji u ovoj utakmici neće računati na Brunu Petkovića, Marina Leovca, Petra Stojanovića i Joška Gvardiola:

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Gorica - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'S Petkovićem je situacija poznata, veseli me vijest da nije ništa ozbiljno. Slična je situacija s Leovcem i Gvardiolom koji su dobili udarce. Nema potrebe ulaziti u rizik s njima. Vraća nam se Kevin koji je imao određenih zdravstvenih poteškoća, ali treba mu ritam utakmica', zaključio je trener Dinama.

Hrvatska 1. liga
Inter ZaprešićDinamo Zagreb18:55
OsijekRijeka21:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb31234473
2.Lokomotiva32176957
3.Hajduk321661054
4.Osijek311411653
5.Rijeka31157952
6.Gorica3212101046
7.Slaven Belupo32971634
8.Varaždin32691727
9.Istra 196132581923
10.Inter Zaprešić31382017
Sljedeće utakmice
4.7.Istra 1961Gorica
4.7.VaraždinSlaven Belupo
4.7.LokomotivaInter Zaprešić
5.7.HajdukOsijek
5.7.RijekaDinamo Zagreb