CARMELO ZA POVIJEST

Denver u Los Angelesu zakoračio prema finalu

22.05.2009 u 10:04

Bionic
Reading

Nakon što im je u prvom dvoboju uspjeh izmaknuo u posljednjoj minuti, košarkaši Denvera uzvratili su favoriziranim Lakersima sa 106:103 i izjednačili rezultat finala zapada NBA lige na 1:1

Gotovo identičnim rezultatom (prvi dvoboj završio je 105:103) uzvratili su Nuggetsi u Los Angelesu i potvrdili da slijedi krajnje neizvjesna borba za velikog finalista.

Lakersi su na parketu Staples Centra kontrolirali rezultat i sredinom druge četvrtine poveli s maksimalnih 13 koševa razlike. No Denver se vratio već do poluvremena i uslijedilo je izjednačeno razdoblje idućih 15 minuta. Tada, devet minuta prije kraja susreta, Denver doseže svoju najveću prednost, 91:84. Ipak, Lakersi ekspresno odgovaraju i odluka je bila prolongirana za zadnju minutu.

Bryant je 45 sekundi prije kraja izjednačio (101:101), no Lakersi u prednost više nisu došli. Polaganje Martina i bacanja Billupsa dovele su Denver u veliku prednost. Gasol je pogodio oba bacanja, Billups samo jedno i u zadnjoj sekundi Fischer je imao pokušaj trice za produžetak. Nije ušla, Denver je izjednačio.

'Mentalno smo snažni i uvjeren sam da će ovo biti duga serija', rekao je trener Denvera George Karl i riječ prepustio svom najboljem igraču Carmelu Anthonyju.

'Pobijediti na strani uvijek je teško. Pokazali smo da nas je gotovo nemoguće slomiti i sada smo uzeli natrag poklon koji smo im dali u prvoj utakmici', kaže Anthony koji je bio najbolji strijelac Nuggetsa sa 34 koša, čime je postao prvi igrač tog kluba u zadnjih 30 godina koji je pet utakmica doigravanja u nizu zabio barem 30. Billups je dodao 27, a Kleiza i Martin po 16.

'Sada oni preuzimaju prednost domaćeg terena, a na nama je da odemo u Denver i uzvratimo. Nismo mi najbolja momčad lige na gostovanjima slučajno', najavljuje nova uzbuđenja Kobe Bryant koji je večeras zabio 32. Ariza je dodao 20, a Gasol 17 poena i 17 skokova.

Serija seli u Denver, gdje će se odigrati sljedeća dva dvoboja. Prvi je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju.