RED BULL MANNY MANIA

Denis Pušić postao najbolji 'manual trick' skejter Hrvatske

21.05.2010 u 21:08

Bionic
Reading

Kišna noć i grozna prognoza za ostatak petka potjerali su kandidate za krunu najboljeg domaćeg 'manual trick' skejtera iz centra Zagreba (HNK) u hrvatski Hollywood. Pod krovom i reflektorima Studija 5 legendarnog Jadran filma u Dubravi zablistao je Denis Pušić

Pušiću se sada smiješe svjetla velike pozornice – pobjedom je otvorio vrata svjetskog finala u New Yorku 21. kolovoza 2010. Ondje će odmjeriti trikove s majstorima daske iz 25 država. U Zagrebu je konkurencija bila respektabilna, dvadeset sjajno pripremljenih rajdera iz raznih krajeva Hrvatske.

Iako je na natjecanje stigao boreći se sa želučanom virozom te bolnom petom, 23-godišnji Pušić pokazao je da mu je najbolji lijek - vožnja na dva kotača. U finalnoj vožnji četvorice odskočio je od ekipe s kojom inače 'lomi daske' po zagrebačkim ulicama, parkovima i kul mjestima. Sa 328,5 boda pobijedio je ispred Vladimira Vidakovića i Dalibora Dugonjića (obojica 231 bod) i Bojana Dodoša (209).

Težinu trikova i ukupnu izvedbu ocjenjivali su pioniri HR-skejt scene Jagor Tomašević, Samir Kurtagić i Bobo Delić, a profesionalnu dimenziju žiriju dao je iskusni Izraelac Boaz Arrow Aquino.

Finaliste je nagradio organizacijski partner, lanac 'skate snow surf and beyond' opreme Warehouse, a Red Bull dat će krila Denisu Pušiću na putu za SAD.

'Kao da sanjam, nikad nisam bio u New Yorku, a sada ću još ondje raditi ono što najviše volim – skejtati. Super je što sam se uspio opustiti na contestu i pokazati što sam naučio u prethodnih deset godina', kazao je prvi prvak Hrvatske u manual trikovima i dodao: 'Što god radio u budućnosti, u uredu ili dućanu, uz ženu ili djecu, uvijek ću naći vremena i istraživati grad na skejtu.'