UEFA SVE ŽEŠĆA

Delije Zvezdi 'priskribile' izbacivanje?

22.08.2009 u 13:38

Bionic
Reading

Prag je u samo godinu dana doživio još jednu navijačku opsadu. Prošle godine glavni češki grad demolirali su Bad Blue Boysi, a prije par dana isto su pokušali i navijači Crvene zvezde, tj. Delije. No ovoga puta policija je bila spremna pa su 'cigani' uspjeli demolirati tek jedan restoran. Za kaznu Zvezdi, kako pišu srpski mediji, mogla bi se pobrinuti i UEFA, a prijeti im suspenzija iz europskih natjecanja

Krovna europska nogometna organizacija UEFA, vrlo vjerojatno će zbog incidenata koji su napravili njezini navijači u Pragu, suspendirati Crvenu zvezdu iz europskih natjecanja na godinu dana.

Osim suspenzije, beogradski klub očekuje i visoka novčana kazna. Disciplinska komisija UEFA pod hitno će rješavati slučaj koji se dogodio u Pragu uoči prve utakmice 4. pretkola Europke lige, u kojoj su se sastale praška Slavija i Crvena zvezda.

Zbog huliganskog ponašanja navijača u Češkoj, 'crveno-beli' mogu očekivati najtežu kaznu, tj. izbacivanje iz daljnjeg natjecanja. Zvezda se već dulje vrijeme nalazi pod uvjetnom kaznom zbog brojnih incidenata navijača tijekom prethodnih godina, uz jasnu poruku kako će biti ' suspendirana ako se problemi ponove'.

UEFA je obaviještena o incidentima u Češkoj, disciplinska komisija zatražila je dodatne materijale i 28. kolovoza, dan nakon odigravanja uzvrata, donijet će odluku o kazni. Ako se dokaže da su navijači Crvene zvezde izazvali incidente, može se očekivati UEFA-ina suspenzija.