PROCURIO VIDEO SPECIJALACA

'Delije' napale Hrvate, kod 13 privedenih nađeno oružje

26.01.2012 u 10:34

Bionic
Reading

Srpska policija još uvijek traga za napadačima na hrvatske navijače, a prema pisanju Blica, kod 13 privedenih nađeno je oružje

Trinaestoro izgrednika, za koje se sumnja da su sudjelovali u napadima na hrvatske navijače u Novom Sadu, a koji su bili pušteni nakon prvog privođenja zbog nedostatka dokaza, u srijedu navečer opet su završili u policiji, ali ovoga puta s oružjem. U neredima nakon utakmice Hrvatska - Francuska, kada su u 'sačekuši' srpski huligani sjekirama i kamenjem napali hrvatske navijače, uništeno je 36 vozila i ozlijeđeno više hrvatskih navijača.

Osumnjičeni su pripadnici navijačkih grupa, a kod nekolicine policija je pronašla vatreno i hladno oružje. U tijeku je operativni rad i otkrivanje svih okolnosti incidenta.

Kako piše Blic, među prvim privedenima, koji su uhvaćeni u utorak navečer u novosadskom naselju Detelinara, bio je i vođa jedne Zvezdine navijačke podgrupe. Ovaj Beograđanin priveden je u pratnji još četvorice, pripadnika iste navijačke podgrupe.

Nakon saslušanja su pušteni, ali im je uzet DNK kako bi se uporedio s tragovima nađenim na uništenim vozilima.

Među privedenima su, osim navijača Zvezde 'delija', bili i navijači Vojvodine, pripadnici navijačke grupe Firma.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je agenciji Beta da je privela 13 osoba, a da se za troje još traga zbog sumnje za organiziranje napada.

Načelnik Uprave novosadske policije Mladen Kuribak rekao je za Betu da policija traga za organizatorima napada i naveo da je tijekom jučerašnjeg dana u Novom Sadu i u Beogradu privedeno 37 osoba u vezi s tim napadom.