NA KRAJU 4:1

Del Potro razbio sve nade Čiliću i Hrvatskoj

08.04.2012 u 18:00

Bionic
Reading

Juan Martin del Potro odradio je svoj posao i Argentini donio i treći bod u dvoboju s Hrvatskom. Deseti igrač svijeta u ovom je dvoboju bio nerješiva prepreka i za Karlovića, kojeg je svladao još u petak, te danas za Čilića kojem je prepustio tek četiri gema (6:1, 6:2, 6:1). U posljednjem meču, onom tzv. revijalnom Juan Monaco pobijedio je Antonija Veića sa 6:1, 6:1

Nakon više od deset sati provedenih na terenima u Buenos Airesu, tijekom petka i subote, Marin Čilić protiv Del Potra nije imao izgleda. Vjerovao je Marin da može napraviti nešto protiv desetog igrača svijeta, no neizvjesnost je trajala tek do trećeg gema prvog seta. Naime, Argentinac je s dva breaka i svojim servisom razbio iluzije našem tenisaču.

Prvi set Del Potro je riješio rezultatom 6:1 u svoju korist, u drugom mu je bilo tek za nijansu teže, jer Čilić je osvojio svoja dva servisa, da bi se treći set raspleo baš kao i prvi. Nažalost, očito je da se Čilić još uvijek traži te da je izostanak s terena početkom godine ostavio puno dublji trag. A drugo rješenje Krajan nije imao, pa je Međugorac morao igrati i parove u subotu i pojedinačni meč u petak.

Za razliku od Del Potra, koji se nakon pobjede nad Karlovićem, gotovo jednako uvjerljive, u subotu odmarao i pripremao za odlučujući dvoboj protiv Hrvata.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Čilića i Del Potra i peta pobjeda najboljeg argentinskog igrača. Ove godine igrali su dva puta i oba je puta uspješniji bio Del Potro.

Točku na 'i' argentinskog sklavlja stavio je Juan Monaco, koji je u petom meču svladao Antonija Veića sa 6:1, 6:1.

Hrvatska i Argentina tri su se puta dosada sastajale u Davis Cupu, sva tri puta je to bilo u četvrtfinalu i svaki je put uspješnija bila Argentina, 2002., 2006. i 2012. godine.

Argentina će tako nastaviti put u Davis Cupu, a polufinalni suparnik, opet u Buenos Airesu bit će joj Češka koja je bila uspješnija od Srbije.