Bomba iz Engleske

Dejan Lovren u transferu vrijednom preko 100 milijuna eura napušta Liverpool i potpisuje za talijanskog velikana

29.06.2020 u 08:00

Bionic
Reading

Liverpool planira poslati Dejana Lovrena i novac u zamjenu za Kalidoua Koulibalyja iz Napolija

Dejan Lovren boje Liverpoola brani još od 2014. godine, a u aktualnoj sezoni je pod ravnanjem Jürgena Kloppa osvojio i naslov prvaka Engleske, dok je u prošloj uzeo pehar namijenjen pobjednicima Lige prvaka. Zvuči kao idealan trenutak za rastanak na vrhuncu, a upravo to će se, tvrde Talijani, i dogoditi.

Hrvatski reprezentativac je u Liverpoolu polako počeo padati u drugi plan i ulaziti s klupe pa ne bi imao ništa protiv promjene sredine i veće minutaže u novom klubu. Među zainteresiranima su se najviše spominjali Roma i Milan, ali izgleda da bi Lovren karijeru mogao nastaviti u jednom drugom talijanskom velikanu.

Prema pisanju Tuttosporta, hrvatski reprezentativni branič će od iduće sezone braniti boje Napolija. Lovren bi u Napoli otišao kao dio transfera senegalskog braniča Kalidoua Koulibalyja kojeg Klopp jako želi vidjeti u Liverpoolu. Napoli za njega traži minimalno 100 milijuna eura, a Liverpool se nada da će uključivanjem Lovrena u transfer dosta smanjiti cijenu.

Lovren prema Transfermarktu vrijedi 16 milijuna eura, no sigurno je da će Liverpool postaviti i veću vrijednost na njegov ugovor. Hrvatski branič je u proteklih šest godina za klub s Anfielda odigrao 185 utakmica i zabio osam golova, te upisao pet asistencija.