ne znam što mu je, ali...

Dejan Lovren progovorio o potezu Ivana Rakitića; evo što misli o njegovu otkazivanju reprezentaciji uoči važne utakmice s Walesom

04.06.2019 u 11:53

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu (8. lipnja, od 15 sati) u Osijeku igra utakmicu 3. kola kvalifikacija za plasman na EP 2020. godine. Nakon poraza od Mađarske 2:1 izabranici Zlatka Dalića više nemaju pravo na kiks, a Wales je ozbiljan protivnik. Posebice nakon što je reprezentacija za ovu akciju ostala bez nekoliko važnih prvotimaca...

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić za utakmicu protiv Walesa ne može računati na Antu Rebića, Nikolu Vlašića, Marka Roga, Filipa Bradarića i - Ivana Rakitića. Realno, za sve njih postoje adekvatne zamjene, ali Raketa je ipak 'srce i duša' naše momčadi, uz Luku Modrića naš najvažniji pojedinac.

No, Rakitić je zbog ozljede i umora otkazao dolazak na pripreme za utakmicu s Walesom, njegovo neigranje za 'srebrne' će biti veliki hendikep.

O njegovu potezu progovorio je i Dejan Lovren koji je proteklog vikenda s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka te se odmah spremno odazvao pozivu Zlatka Dalića.

'Ah, ne znam što je točno, čuli smo se samo kratko... Ja sam mu, u svakom slučaju, pružio podršku, ali ne znam što se zbiva', kazao je Dejan Lovren i nastavio:

  • +8
Hrvatski nogometaš Dejan Lovren Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

'Ne znam je li ozlijeđen ili što je, možda neki umor, čovjek je odigrao sto utakmica u dvije godine. Uopće ne sumnjam da će Rakitić opet biti s nama. Bez Rakete nismo isti. Ali možemo!'

OK, optimizma mu ne nedostaje, posebice ne nakon osvajanja Lige prvaka. Kako se nakon svega koncentrirati na susret s Walesom?

'Kako ne, ako je jedan Luka Modrić mogao nakon osvajanja Lige prvaka na Svjetskom prvenstvu biti najbolji igrač, onda je to za mene neupitno. Obvezan sam to napraviti za reprezentaciju', rekao je Lovren u razgovoru za Sportske novosti.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Utakmica s Walesom je ključna, posebice nakon neočekivanog poraza od Mađara u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2020...

'Nije bilo dobro u Mađarskoj, ali sada se moramo pokazati. Bit će teško, no imamo domaću publiku, krcat stadion u Osijeku', zaključio je osvajač Lige prvaka s Liverpoolom Dejan Lovren u razgovoru za SN.