počeo vježbati jogu

Dejan Lovren: Nadam se da ćemo kroz godinu dana biti pametniji, snažniji i iskusniji, pa bi to mogao biti veliki plus za nas

18.04.2020 u 07:53

Bionic
Reading

Hrvatski nogmetni reprezentativac i stoper aktualnog europskog prvaka Liverpoola, Dejan Lovren, prema naputku iz kluba, u ovo vrijeme kada zbog pandemije koronavirusa gotovo da stoji cijeli svijet, ne smije napuštati kuću. A kako provodi vrijeme, te kakvom vidi budućnost, otkrio je u razgovoru za HRT

Bivši igrač Dinama, Dejan Lovren, boravi u samoizolaciji u svom domu u Liverpoolu.

Za početak se osvrnuo na odluku kluba da ne smije izlaziti iz kuće.

'Nije baš najbolja situacija, već mjesec dana smo zaključani u kućama. Upute su bile da doslovno nigdje ne smijemo izaći. Nisam išao ni do trgovine ni nigdje, klub nam sve ostale stvari rješava. Tu smo sretni da imamo takav klub i ljude iza sebe, rekao je o svojoj trenutnoj situaciji', rekao je Lovren u razgovoru za HRT.

Opisao je kako trenira.

'Ima treninga, nisu na livadi, ali radimo u kući, imamo neki plan i program koji slijedimo. Radimo preko Zoom mitinga. Radimo dosta jogu, što nikad nisam radio, nešto potpuno novo. Imamo taj neki svoj program koji pratimo, moramo trčati... Nije lako, navikli smo da smo u grupama i da radimo zajedno, a ovo je nešto potpuno novo'.

Kako boravak u kući utječe na vas?

'Sad više cijenim neke stvari, na primjer čistačica koja je radila tu kod nas, znam da nije joj lako, vidim sad koliko ima posla tu u kući. Pogotovo kuhanje, više cijenim svoju ženu, nije sad to baš tako kao sve je spremno za ručak i onda kažeš da ne valja. Treba sve cijeniti što god netko napravi. Mislim, nije da to nisam prije cijenio, ali sad više cijenim'.

Postoji mogućnost da dobijete na težini?

'Nisam se udebljao, tip sam čovjeka koji pazi što jede. Volim ja pojesti pizzu i hamburger, ali ne pet puta tjedno. Pazimo što jedem, održavam kondiciju. Možda sam izgubio nešto mišićne mase, pogotovo u nogama, ali to će se nadoknaditi kad se vratimo na terene'.

Čujete li se sa svojim prijateljem Salahom?

'Mo je kući. On je dva puta dnevno u teretani. Rekao sam mu da mu ne treba više od osam trbušnjaka, ne znam zašto se forsira'.

Što mislite o opcijama za nastavak ili prekid sezone?

'Ja se nadam i mislim da se mora završiti prvenstvo, je drugo ne bi bilo fer. Svi klubovi imaju svoje neke želje, ali najrealnije i fer bi bilo da se završi to prvenstvo kako god, makar i bez gledatelja. Nama su dovoljne dvije utakmice da osvojimo prvenstvo. Nakon 30 godina bit će žalosno da nećemo imati feštu kakvu smo planirali i kakvu smo htjeli, ali eto... Nadam se da će biti moguće što prije odigrati prvenstvo, vidim da su u Njemačkoj već počeli trenirati'.

Prekid će promijeniti dosta toga kad se jednom nogomet vrati.

'Zato i pokušavamo ostati na visokom nivou, iako nije kod kuće i u parku taj intenzitet koji radiš na treninzima. To sad nemamo, ne znam koliko će trebati priprema da bi se vratili u top formu. Mislim da će puno igrača dobiti priliku, bit će nažalost i ozljeda, ali to je dio igre'.

Kako gledate na vrijeme provedeno u Liverpoolu?

'Uvijek ću gledati s pozitivne stvari ovo vrijeme, ovih šest godina u Liverpoolu. Ova sezona je super kao timski uspjeh, ne znam jesmo li mogli bolje, možda u Ligi prvaka, ali realno blizu smo osvajanja naslova, što nam je teret već 30 godina. S individualne strane nisam najzadovoljniji, to znaju u klubu i to zna trener. No svakom je igraču tako. Svaki igrač bi htio igrati 90 minuta, ali kad se neke stvari ne poklope moraš čekati. Imao sam situaciju, igrao sam 10-ak utakmica i onda sam se ozlijedio. Da se nisam ozlijedio, tko zna?

Razmišljate li o transferu?

'Ne znamo kad će išta početi, kad će biti povratak u normalan život. Ne znam što se tiče transfera, nemam nikakvih saznanja za budućnost. I da ih imam, ne znam da li bih vam rekao'.

Lovrenova promišljanja o odgodi Eura.

'Ne znam da li je to dobro. Nije dobro s navijačke strane, jer su svi očekivali gledati Hrvatsku na Euru, ali s druge strane igrači koji nisu igrali previše u klubovima možda će promijeniti klub i ući u taj ritam, kao što smo ušli u ritam prije Svjetskog prvenstva, svi su bili na vrhunskoj razini i zato smo napravili to što smo napravili. Nadam se da ćemo kroz godinu dana biti pametniji, snažniji i iskusniji, pa bi to mogao biti veliki plus za nas. Oni koji se brinu o Luki (op.a Modriću) i Raketi (op.a. Ivanu Rakitiću) i godinama, ja se ne brinem, Luka će biti još iskusniji i pametniji, a o Raketi da ne pričam. Vjerujem u snagu naše reprezentacije. Imao sam prije Eura onaj osjećaj da ćemo ga dobro odraditi, ali sad je taj osjećaj nestao. Nadam se da će ga biti opet za godinu dana'.

Razlika između reprezentacije i kluba?

'U reprezentaciji sam već 11 godina, otkad sam debitirao za svoju državu. To je drugačije. Za Hrvatsku ne igraš svaki dan, a u klubu si stalno tu i dostupan si. Pogotovo kad su velika natjecanja vidjelo se koliko meni osobno znači svaka pobjeda Hrvatske, mislim da su to mogli doživjeti i navijači, kroz suze, kroz veselja, kroz videa koja smo objavljivali'.

I za kraj je Lovren poslao jasnu poruku.

'Svima bih htio zaželjeti puno zdravlja, najbitnije je ostati zdrav i razuman u svemu ovome. Znam da nikome nije lako biti u kući, pogotovo sad kad dolazi lijepo vrijeme. No da bi bili što prije vani moramo ovo odraditi i biti svi zajedno u tome. Nadam se da će sve ovo što prije proći i da ćemo se družiti tijekom ljeta'.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.