'MODRI' SLAVILI

Debitant Šitum za pobjedu Dinama u Karlovcu

26.02.2011 u 21:57

Bionic
Reading

U prvoj utakmici proljetnog dijela prvenstva Dinamo je slavio u derbiju kola na gostovanju u Karlovcu sa 1:0. Pobjednički pogodak postigao je debitant u dresu maksimirskog kluba Mario Šitum

Karlovac – Dinamo 0:1 (0:1)
Strijelac: 0:1 Šitum (12')

Posljednja utakmica 19. kola Prve HNL, odigrana u subotu navečer između Karlovca i Dinama, pripala je 'modrima' koji su tako praktički osigurali naslov prvaka Hrvatske. Domaćini su dobro krenuli u utakmicu i u uvodnim trenucima su stisnuli Dinamo na njihovu polovicu travnjaka.

'Modri' su u četvrtoj minuti tražili jedanaesterac nakon što je Karabatić igrao rukom, no sudac ovog ogleda je samo mahnuo rukom da se igra nastavi. Samo nekoliko trenutaka kasnije Karlovac je mogao postići pogodak. Husić je pucao s nekih 20-ak metara, ali njegov udarac je zaustavila greda.

Nakon uvodnih minuta kada je Karlovac dominirao, Dinamo se oslobodio pritiska te je već u svojoj prvoj prilici uspio matirati domaćeg golmana. Igrala se 12. minuta kada je Bećiraj uposlio Šituma, koji je iskosa pogodio za vodstvo.

Utakmicu protiv Karlovca pamtit će Šitum jer je u svom prvom nastupu za najbolju momčad Dinama postigao svoj prvi ligaški pogodak.

Poslije tog vodećeg pogotka Dinama pao je intenzitet igre, pa smo tako do kraja prvog dijela vidjeli tek nekoliko poluprilika s jedne i druge strane.

Drugih 45 minuta nije donijelo ništa bolji nogomet. Dinamo je rutinski držao loptu i diktirao tempo igre, kreirajući pritom nekoliko dobrih prilika iz kontranapada, a s druge strane igrači trenera Pamića jednostavno, koliko god pokušavali, nisu mogli pronaći način kako probiti modru obranu.