FA KUP

De Gea i ManUtd zaustavili Bilića pred najvećim uspjehom karijere

13.04.2016 u 22:08

  • +5

West Ham - Manchester United

Izvor: Reuters / Autor: John Sibley

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda izborili su plasman u polufinale FA kupa nakon što su u ponovljenom susretu četvrtfinala na gostovanju pobijedili West Ham Slavena Bilića 2:1. U prvom susretu igranom 13. ožujka na Old Traffordu bilo je 1:1

Golove za 'Crvene vragove' zabili su Marcus Rashford (54) i Marouane Fellaini (67), dok je pogodak za Bilićevu momčad zabio James Tomkins (79). U samoj završnici susreta West Ham je imao dvije sjajne prilike za izjednačenje, no De Gea je obranio udarce Kouyatea i Carrolla.

ManU će u polufinalu igrati protiv Evertona 23. travnja na Wembleyju, a dan kasnije na istom stadionu će snage odmjeriti Crystal Palace i Watford. Finale je na Wemblyju 21. svibnja.

West Ham je ovim porazom prekinuo niz od deset utakmice bez poraza u svim natjecanjima, ali nastavio niz bez pobjeda protiv Uniteda na 12 susreta. Zadnju pobjedu West Ham je protiv ManU-a ostvario prije šest godina u Liga kupu.

Bilić je doživio i prvi poraz ove sezone u sudaru s engleskim velikanima. Bivši hrvatski izbornik je u svojoj debitantskoj sezoni kao trener na Otoku nanizao 'skalpove' svih velikana engleskog nogometa (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City), a jedini koji mu je ostao je Manchester United kod kojeg je dvaput gostovao, remiziravši u oba navrata - 0:0 u prvenstvu i 1:1 u FA kupu, a sada je poražen u Kupu. U 13 utakmica ove sezone protiv Arsenala, Liverpoola, Chelsea te oba Manchestera ovo je bio prvi Bilićev poraz.

West Ham se ovim porazom oprostio i od Boleyn Grounda, barem što se tiče kup utakmica, jer će West Ham od iduće sezone igrati na Olimpijskom stadionu.

REZULTATI:
West Ham - Manchester United 1-2 (Tomkins 79 / Rashford 54, Fellaini 67)

11. ožujka
Reading - Crystal Palace 0-2 (Cabaye 86-11m, Campbell 90+4)

12. ožujka
Everton - Chelsea 2-0 (Lukaku 77, 82)

13. ožujka
Arsenal - Watford 1-2 (Welbeck 88 / Ighalo 50, Guediora 63)