ČETVRTI PUT ZAREDOM

Dayron Robles potvrdio nastup na 'Hanžeku'

22.07.2009 u 15:19

Bionic
Reading

Na atletskom Grand Prix mitingu Zagreb 2009. koji će se u održati u ponedjeljak 31. kolovoza, četvrti put zaredom trčat će svjetski rekorder i olimpijski prvak na 110 metara s preponama Dayron Robles (23)

Dayron Robles je prva međunarodna zvijezda koja je potvrdila nastup na stadionu Mladosti pokraj Save.

Organizatori 'Hanžeka' posebno su ponosni kada se netko kojeg su kao mladog i nadarenog atletičara predstavili prije nekoliko godina nastavi dolaziti u Zagreb i nakon što je dosegnuo svjetski vrh. Kubanski preponaš upravo je takav sportaš i to baš u Memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića koja ima posebno mjesto kod svih koji su vezani za ovaj miting.

Robles je prvi put na 'Hanžeku' trčao 2006. godine i jedino tog ljeta nije pobijedio. Trčao je 13.20 sekundi, a stotinku je bio brži legendarni Allen Johnson. Godinu dana kasnije Robles je po kišnom (ne)vremenu bio najbrži sa 13.35, dok je prošlog rujna, kao aktualni svjetski rekorder i svježi olimpijski prvak ponovno trčao 13.20 sekundi.

Ove godine bi u Zagrebu Robles mogao doći ovjenčan i aureolom svjetskog prvaka jer je glavni favorit Svjetskog prvenstva koje je na rasporedu desetak dana prije Grand Prixa Zagreb 2009.