RUŽNA STRANA FINALA

Davor Šuker žestoko izviždan; sramotna skandiranja, sukob Torcide s policijom; uništavanje stadiona...

23.05.2018 u 21:22

Bionic
Reading

Finale Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Hajduka (1:0), koje se igralo u Vinkovcima, nažalost nije prošlo bez incidentnih situacija

Uoči početka na ulicama je vladala idila, pogled na brojne snage policijskog osiguranja najvjerojatnije su ohladile sve one koji nisu došli zbog nogometa nego uništavanja. No na stadionu je bila drugačija priča.

Prvo je krenulo za žestokim zvižducima i pogrdnim skandiranjima prema predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru koji se uoči utakmice rukovao s akterima finala.

Zatim su BBB-i i Torcida imali uobičajeni repertoar uvreda jednih prema drugima, a porciju ružnih riječi primio je i HNS.

Za finale je Cibalia uz pomoć HNS obnovila stadion, ali na utakmici su nastradale na desetke stolica koje su iščupali Boysi.

  • +15
Sukob Torcide i policije na finalu Kupa 2018. Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX

Tu je bila i Torcida, ona je osim uništavanja infrastrukture, velikom bakljadom uzrokovala i prekid od par minuta, a jednog policajca ozlijedila bačenom bakljom.

Torcida u Vinkovcima Izvor: Društvene mreže

Navijači Hajduka fizički su se i sukobili s policajcima koji su krenuli uvesti reda na njihovu tribinu, a neki od njih su bili i odvedeni sa stadiona i pritvoreni.

  • +21
Hrvatski kup, finale: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
  • +3
Atraktivna policajka uoči finala Kupa Dinama i Hajduka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
  • +22
Atmosfera u Vinkovcima uoči finala Kupa 2018., Dinamo - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX