predsjednik hns-a

Davor Šuker otkrio detalje pregovora s izbornikom Zlatkom Dalićem te koliko je trajao sastanak; na pitanje o njegovoj plaći dao je znakovit odgovor

10.07.2020 u 09:15

Bionic
Reading

Dugo je trajala neizvjesnost iako je Zlatko Dalić u javnosti ponavljao kako i dalje ima želju ostati na izborničkoj funkciji. No, ugovor mu je istekao krajem lipnja i svakodnevno su mu stizale milijunske ponude i čelni ljudi HNS-a predvođeni predsjednikom Davorom Šukerom morali su brzo reagirati...

Hrvatska nogometna javnost odahnula je u trenutku kad je, za sada neslužbeno, objavljeno kako Zlatko Dalić ostaje na mjestu izbornika hrvatske reprezentacije do kraja 2022. godine, odnosno do završetka Svjetskog prvenstva u Kataru koje će se igrati od 21. studenoga do 18. prosinca 2022. godine.

Potvrda dogovora s Dalićem tek je formalnost, Izvršni odbor HNS-a to će ovih dana odraditi kako bi sve bilo i službeno.

A sam predsjednik HNS-a Davor Šuker otkrio je neke od detalja pregovora s novim/starim izbornikom.

'Kao što sam i najavio, s Dalićem smo se dogovorili za nekoliko minuta. Oduvijek smo imali izvrstan odnos i za mene njegov ostanak ni u jednom trenutku nije bio dvojben', kazao je Davor Šuker u razgovoru za Večernji list i nastavio:

'Dok sam na čelu HNS-a, Zlatko Dalić za mene će uvijek biti prioritet na poziciji izbornika i moći će ostati dokle on to bude želio.'

A je li Dalić u novom mandatu na izborničkoj funkciji tražio neke posebne uvjete, je li tražio povišicu?

'Dalić je plaćen onoliko koliko treba i koliko on to zaslužuje', komentirao je Šuker za Večernji list te dalje ne želi otkriti detalje oko izbornikove plaće.

  • +14
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

No, prema nekim informacijama Zlatko Dalić će na početku novog ugovora zarađivati 1,5 milijuna eura, koliko je imao i prema starom ugovoru koji mu je istekao. Za to je kriva pandemija koronavirusa koja će diktirati ritam odigravanja utakmica još neko vrijeme.

No, zato je u ugovoru Dalića i HNS-a navodno dogovorena povišica od 20 posto tijekom trajanja ugovora kad se (i ako se) situacija s pandemijom koronavirusa normalizira te naša reprezentacija odradi sve planirane utakmice - prijateljske, Liga nacija, EP 2021., kvalifikacije za SP 2022. godine, a onda - nadamo se - i sam SP u Kataru.