AMERI TANJI NEGO IKAD

Davis cup: Sve bliži sudar Hrvata i Srba

08.01.2010 u 15:47

Bionic
Reading

Iako je do dvoboja prvog kola Davis cupa ostalo još gotovo dva mjeseca, nakon velikih problema u sastavu SAD-a, s golemom izvjesnošću se može predvidjeti da će u četvrtfinalnom dvoboju Svjetske skupine Hrvatska dočekati Srbiju

Hrvatska je imala puno sreće u ždrijebu i od 5. do 7. ožujka u Varaždinu će ugostiti Ekvador. Prođu li Marin, Ivo i društvo braću Lappenti, čekat će vijesti iz Beograda gdje će snage odmjeriti snažni Srbi i Amerikanci.

U normalnim okolnostima to bi, uz meč između Španjolske i Švicarske, bio najzanimljiviji dvoboj prvoga kola, ali Amerikanci su u velikim problemima. Tijekom posljednjeg dana nastup su otkazali i Andy Roddick i James Blake, a bez njih dvojice Amerikanci su samo prosječna momčad.

Tako će se njihovi aduti svesti na braću Bryan, dok će u singlu vjerojatno nastupiti uvijek pouzdani Mardy Fish i Sam Querrey (u kombinacijama je i Isner). Riječ je o neugodnim tenisačima, ali Đoković, Troicki, Tipsarević i Zimonjić pred 20.000 euforičnih Srba u beogradskoj Areni morao bi biti prevelik zadatak za okrnjeni sastav SAD-a.

Pokaže li se ova prognoza točnom, od 9. do 11. srpnja nas čeka najveći teniski spektakl na hrvatskom tlu dosad. Voljom ždrijeba taj bi dvoboj ugostila Hrvatska, nema sumnje da bi interes bio golem. Još je suludo nešto konkretnije najavljivati, ali favorit da se ugosti taj meč bio bi Split.