ČESI NA MENIJU

Davis cup: Karlović otvara, Prpić želi 2:0

17.09.2009 u 17:16

Bionic
Reading

Ivo Karlović i Radek Štepanek otvorit će međusobnim dvobojem u petak u 14 sati polufinalni susret Davis cupa između Hrvatske i Češke, a nakon njih će na igralište najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić i drugi češki reket Tomaš Berdych

Štepanekovo ime izvukao je porečki gradonačelnik Edi Štifanić, što je automatski odredilo raspored igranja za sve pojedinačne dvoboje.

'Ivo je zadovoljan što igra prvi pa sam zadovoljan i ja jer to znači da je želio da tako bude. Svi su pojedinačni mečevi otvoreni, ali želja nam je da nakon prvog dana vodimo 2-0', rekao je izbornik Goran Prpić.

Karlović protiv Štepaneka gubi 0-2 u međusobnim dvobojima, ali Ivo u tome ne vidi problem.

'Igrali smo posljednji put prije četiri godine, otada se mnogo toga promijenilo. Njegova igra je neugodna za mene, ali se nadam da ću pronaći odgovor', rekao je Karlović.

Čilić i Berdych se do sada nisu sastajali, pa naš tenisač kaže da ne zna točno što može očekivati.

'Berdych je bio među deset najboljih na ATP listi, što dovoljno govori. Normalno da je veći pritisak na nama, ali to ćemo nastojati iskoristiti u pozitivnom smislu. Nije lako, ali svi mi volimo igrati velike mečeve', rekao je Čilić.

Češki tenisači opet su istaknuli umjereni optimizam. Svjesni su snage suparnika, ali vjeruju da mogu do ukupne pobjede.

'Nije važno tko igra prvi, najvažnije je da se osvoje tri boda. Dakako, većina nas voli znati kad počinje, da se bolje pripremi, ali sve to nije toliko bitno', rekao je Štepanek.

Susret Hrvatska - Češka igra se u porečkoj dvorani Žatika na zemljanoj podlozi. Pobjednik će se plasirati u finale gdje će igrati s boljim iz susreta Španjolska - Izrael koji se također igra ovog vikenda.

Raspored igranja:

petak, 14 sati: Karlović - Štepanek, slijede Čilić - Berdych
subota, 15 sati: Karanušić, Zovko - Dlouhy, Hajek
nedjelja, 13 sati: Čilić - Štepanek, slijede Karlović - Berdych.