SLAVLJE U PARU

Davis cup: Karlović i Dodig pred vratima trijumfa

11.02.2012 u 08:08

Bionic
Reading

Ivan Dodig i Ivo Karlović su izborili pobjedu u parovima protiv Davis cup selekcije Japana i tako došli na korak do plasmana u četvrtfinale Svjetske skupine. Nakon pobjede rezultatom 6:4, 6:4, 4:6, 6:3 vode 2:1 i u nedjelju im treba još jedan bod za potvrdu plasmana

Ivan i Ivo su u drugom pokušaju (lanjski poraz od Nijemaca) ostvarili prvu pobjedu u paru u Davis cupu, što bi se moglo pokazati ključnim za prolaz u drugo kolo Svjetske skupine.

Hrvatski serveri su krenuli dominantno i gomilu break prilika su pretvorili u dva oduzeta servisa, čime su zapečatili prva dva seta. Naime, u prva dva seta nisu protivnicima dozvolili break, ali u trećem setu Japanci su povećali pritisak. Prvo je Dodig spasio jednu opasnost, pa Karlović vezane tri, da bi Dodig nakon svega izgubio servis i vratio Japancima nadu. Dodig je u singlu propustio 2:0 u setovima u petak, a domaćini su počeli sanjati reprizu.

Ipak, nisu došli ni blizu. Naši aduti su povezali prva tri gema u četvrtom setu i nisu napravili korak unazad. Nakon nešto manje od tri sata igre završili su posao i poveli 2:1 u japanskom duelu. U nedjelju (početak također u 5 sati po hrvatskom vremenu) slijedi odluka. Četvrti meč će donijeti ogled nominalno prvih reketa sastava, Ivana Dodiga i Keija Nishikorija, dok će peti meč za Hrvatsku igrati Ivo Karlović. Bude li Ivo u izdanju kao protiv Nishikorija (3:0) u petak ili protiv Južnjeg prošlog tjedna u Zagrebu, ne bi trebalo biti previše važno je li s druge strane Sugita ili Soeda.

Prođu li naši predstavnici Japance, za polufinale Svjetske skupine najvjerojatnije će se boriti protiv Argentine, koja je u petak u Njemačkoj povela 2:0.