KRAJAN U SLOVAČKOJ

Davis cup aduti u Zagrebu, izbornika nema

03.02.2012 u 15:42

Bionic
Reading

Petak donosi potencijalno najatraktivniji dan zagrebačkog teniskog ATP turnira, a ogledi s jakim protivnicima Ivana Dodiga i Ive Karlovića poslužit će i kao odlični pokazatelji forme uoči važnog Davis cup ogleda u Japanu

Ivo Karlović će pred televizijskim kamerama od 17.45 sati u Domu sportova odmjeriti snage s vrlo neugodnim Rusom Mihailom Južnjijem, dok će nakon toga meča uslijediti ogled Ivana Dodiga s još jednim jakim imenom svjetskog tenisa, Marcosom Baghdatisom

Obzirom da će već za sedam dana u Hyogu Hrvatska gostovati kod Japana u sklopu prvog kola Davis cupa, mečevi dvojice hrvatskih aduta u singlu bit će pod posebnim povećalom. Izostanak zbog ozljede Marina Čilića, te reprezentativna mirovina Ivana Ljubičića ne ostavljaju dileme - hrvatske ambicije (putuju Veić i Zovko, ali samo kao opcije za susret parova) ovise o izdanju Karlovića i Dodiga.

Na klupi Hrvatske debitirat će novo izborničko ime, Željko Krajan, ali Varaždinac je ovaj turnir zaobišao. Nije se pojavio niti tijekom uvodnih dana, a završnicu, pa i eventualni domaći finale, propustit će zbog suradnje sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom. 16. igračica svijeta u Bratislavi predvodi Slovačku u borbi s Francuskinjama, a u stopu će ju pratiti i njezin trener Krajan. Možda bi logičnije bilo da je u Zagrebu, ali očito je procijenio da će ovaj važan dvoboj moći pripremiti na licu mjesta. U Japan, naime, putuju u ponedjeljak, a meč tradicionalno počinje u petak.

Primjetan je i izostanak vrha teniskog saveza. Dio je zauzet praćenjem Fed cup reprezentacije (koja je danas osigurala stanak u trećem rangu svjetskog poretka), dok predsjdnika Čačića vjerojatno okupiraju ministarska zaduženja. Njegov dolazak najavljen je za nedjeljni finale.