ZLATNI DEČKO

Davidu Beckhamu nitko nije ravan; postao je zaštitno lice SP-a i ambasador Katara, a iznos koji će mu isplatiti šokirao je baš svakoga

24.10.2021 u 10:59

Bionic
Reading

David Beckham potpisao je nevjerojatan sponzorski ugovor sa Katarom, zemljom domaćinom sljedećeg SP-a koje je na rasporedu u zimskim mjesecima 2022.

Englez se oprostio od profesionalnog nogometa prije više od osam godina, a sada je jedan od vlasnika kluba iz MLS-a Inter Miamija. Bez obzira što već dugo ne igra, on je jedno od najprepoznatljivijih lica u svijetu te i dalje zarađuje kao da nikada nije prestao igrati. Zapravo, većina najboljih nogometaša može samo sanjati kakve sponzorske ugovore i dan danas potpisuje Beckham, a novi dokaz je stigao ovih dana.

Prema informacijama engleskog tabloida The Sun, bivši reprezentativac 'Gordog Albiona' potpisao je ugovor sa Katarom te će biti zaštitno lice SP-a, ali i veleposlanik ove zemlje sljedeće desetljeće. Koliko će to koštati Katarane? Za njih 'sitnicu', platit će Beckhamu čak 150 milijuna funti ili deset milijunčeka po godini. Zlatni dečko i dalje je zlatni dečko.

Beckham je ranije ovog mjeseca doletio u glavni grad Dohu na tjedan dana gdje je obilazio stadione i susretao se s uglednicima uoči Mundijala sljedeće godine. Zemlja se suočila s velikim kontroverzama u vezi s ljudskim pravima, posebice njezinim odnosom prema ženama i homoseksualcima.

Međutim, Beckham je uvjeren da će navijači biti sigurni i da će im biti dopušteno da na stadionima istaknu dugine zastave. Homoseksualnost je nezakonita, ali primjena zakona  postaje sve liberalnija. On je također bio obaviješten o sve većoj prisutnosti žena u vladi.

'David vjeruje u predanost Katara prema napretku i da Svjetsko prvenstvo, prvo koje će se održati u arapskom svijetu, može utjecati na značajne pozitivne promjene. On snažno vjeruje u moć nogometa da premosti razlike, ali, što je najvažnije, vidio je napredak u pitanjima koja su važna', rekao je izvor blizak Beckhamu.